Κατακόρυφη αύξηση των χορτοφάγων στη Γερμανία

Newsroom

Μπορεί η Lidl να αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες;

Αιτία η αφύπνιση για τη θανάτωση των ζώων και η υψηλή τιμή του κρέατος

Αυτοκίνητα, μπύρες και λουκάνικα…. Είναι κλισέ για τις εθνικές γεύσεις που συνοδεύει τη Γερμανία επί δεκαετίες. Όμως τουλάχιστον ένα από αυτά βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Οι Γερμανοί τρώνε όλο και λιγότερο κρέας.

Η κατανάλωση έχει μειωθεί στα52 κιλά το χρόνο, το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ. Μόλις πριν από 6 χρόνια ήταν 61 κιλά. Πως το εξηγούν όμως οι Γερμανοί;

«Γιατί τρώω λιγότερο κρέας; Ο βασικός λόγος είναι τα ζώα, γιατί τα τελευταία χρόνια μάθαμε περισσότερα για το πως τα σκοτώνουν, πως τους φέρονται και από που προέρχονται» δήλωσε μια κάτοικος της γερμανικής πρωτεύουσας.

«Γενικά μιλώντας, τρώω λιγότερο κρέας πιθανόν επειδή η σύντροφός μου είναι χορτοφάγος. Επιπλέον, δεν αισθάνομαι πλέον άνετα με την ιδέα του να τρώω πολύ κρέας. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε ευθύνη απέναντι στο κλίμα.

Η μείωση της κατανάλωσης κρέατος είναι μια καλή συνεισφορά για την προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων. Επίσης είναι καλύτερο για την υγεία μας» δήλωσε ένας άντρας.

Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου το 10% των Γερμανών είναι χορτοφάγοι, σχεδόν το 4% από το 2018 και η τάση εξακολουθεί να αυξάνεται λόγω της αλλαγής, της ευαισθητοποίησης σχετικά με την καλή διαβίωση των ζώων, την κλιματική αλλαγή και επίσης τις υψηλές τιμές του κρέατος .

Πηγή: euronews

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης