Έρχονται καθυστερήσεις πτήσεων λόγω άσκησης του ΝΑΤΟ στη Γερμανία

Οι ταξιδιώτες πρέπει να προετοιμαστούν για αεροπορικό χάος στη Γερμανία στα μέσα Ιουνίου. Λόγω της νατοϊκής άσκησης Air Defender, ο εναέριος χώρος θα κλείσει ξανά και ξανά. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες.

  • Αεροπορικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ από τις 12 έως τις 23 Ιουνίου
  • Πιθανές καθυστερήσεις και μεγαλύτερος χρόνος πτήσης
  • Ποια δικαιώματα έχουν οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με αεροπλάνο

Μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ στον γερμανικό εναέριο χώρο: Αυτά είναι τα σχέδια

Το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει άσκηση με μαχητικά αεροσκάφη μεγάλης κλίμακας στον γερμανικό εναέριο χώρο από τη Δευτέρα 12 Ιουνίου έως την Παρασκευή 23 Ιουνίου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 στρατιωτικών αεροσκαφών και στρατιωτών από περισσότερες από είκοσι χώρες του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο εναέριος χώρος πάνω από τη Γερμανία θα χωριστεί σε τρεις τομείς, καθένας από τους οποίους θα είναι κλειστός για δύο ώρες την ημέρα: Ο ανατολικός εναέριος χώρος από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ., ο νότιος εναέριος χώρος από τις 2 μ.μ. έως τις 4 μ.μ. και ο βόρειος εναέριος χώρος από τις 5 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. Δεν θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις τη νύχτα ή το Σαββατοκύριακο.

Καθυστερήσεις και μεγαλύτερος χρόνος πτήσης

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Γερμανικό Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας (DFS), οι ταξιδιώτες πρέπει να αναμένουν καθυστερήσεις και μεγαλύτερο χρόνο πτήσης λόγω των ελιγμών, καθώς τα πολιτικά επιβατικά αεροσκάφη θα πρέπει να πετάξουν γύρω από τις απαγορευμένες περιοχές.

Ωστόσο, οι ακυρώσεις πτήσεων θα πρέπει να αποφεύγονται αν είναι δυνατόν.

Δεν είναι ακόμη σαφές ποια αεροδρόμια και ποιες πτήσεις θα επηρεαστούν. Λεπτομερέστερες πληροφορίες δεν θα είναι πιθανότατα διαθέσιμες πριν από τα τέλη Απριλίου.

Μόλις οι πληροφορίες αυτές είναι διαθέσιμες, συνιστάται να επικοινωνήσετε με την αεροπορική εταιρεία για να ενημερωθείτε για τις συγκεκριμένες επιπτώσεις.

Άσκηση του ΝΑΤΟ: Αυτά είναι τα δικαιώματα των ταξιδιωτών

Κατ’ αρχήν, οι ταξιδιώτες αεροπορικών μεταφορών έχουν αξίωση κατά της αεροπορικής εταιρείας για εφάπαξ αποζημίωση βάσει του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών μόνο σε περίπτωση ακύρωσης ή καθυστέρησης που γνωστοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή μόνο εάν ενημερώνονται λιγότερο από 14 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση.

Σε περίπτωση έγκαιρης ενημέρωσης περισσότερο από 14 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση, η εν λόγω αξίωση για εφάπαξ αποζημίωση δεν υφίσταται.

Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία δεν υποχρεούται να καταβάλει αποζημίωση εάν συντρέχουν έκτακτες περιστάσεις οι οποίες δεν θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί ακόμη και αν είχαν ληφθεί εύλογα μέτρα.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της ADAC, η άσκηση του ΝΑΤΟ είναι πιθανό να είναι τέτοιες έκτακτες περιστάσεις.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πότε τους ειδοποιεί η αεροπορική εταιρεία ή από το αν συντρέχουν έκτακτες περιστάσεις, οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να μεταφέρουν την πτήση σε μεταγενέστερη ημερομηνία, δηλαδή να ζητήσουν νέα κράτηση, ή αν θα υπαναχωρήσουν από τη σύμβαση μεταφοράς και θα ζητήσουν επιστροφή της τιμής του εισιτηρίου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης