Σοβαρές κατηγορίες κατά αστυνομικού από ακτιβιστές στη Γερμανία

Σοβαρές κατηγορίες κατά αστυνομικού από ακτιβιστές στη Γερμανία

Μια αστυνομικός ρίχνει λάδι σε έναν ακτιβιστή της “Τελευταίας Γενιάς” στο Μανχάιμ. Το περιστατικό καταγράφεται σε βίντεο. Αλλά προφανώς δεν είναι το μοναδικό….

Υποστηρικτές της “Τελευταίας Γενιάς” προέβησαν σε σοβαρές κατηγορίες εναντίον μιας αστυνομικού της αστυνομίας του Μανχάιμ. Η αστυνομικός είχε ρίξει φυτικό λάδι στο κεφάλι ενός ακτιβιστή του κλίματος κατά τη διάρκεια καθιστικής διαμαρτυρίας στη γέφυρα Konrad Adenauer. Η ομάδα είχε κοινοποιήσει ένα βίντεο του περιστατικού στον λογαριασμό της X (πρώην Twitter).

Προφανώς, αυτό δεν ήταν το μοναδικό παράπτωμα της αστυνομικού, όπως προκύπτει από ένα δελτίο τύπου της “Τελευταίας Γενιάς” από την Τετάρτη.

Σε αυτό, αρκετοί ακτιβιστές αναφέρουν την κατάφωρη και δυσανάλογη συμπεριφορά της αστυνομικού. Όχι μόνο στο δρόμο, αλλά και κατά τη διάρκεια της σωματικής έρευνας που ακολούθησε στο αστυνομικό τμήμα του Μανχάιμ.

Η γυναίκα φέρεται να περιέλουσε και άλλους ακτιβιστές

Μεταξύ άλλων, η αστυνομικός φέρεται να αρνήθηκε να επιτρέψει στους ακτιβιστές του κλίματος να χρησιμοποιήσουν σπρέι μετά την αποκόλλησή τους από την άσφαλτο. Αυτό χρησιμοποιείται για την ψύξη των χεριών και την αποφυγή τραυματισμών. Όταν ένας συνάδελφός της θέλησε να δώσει σπρέι σε έναν υποστηρικτή της “Τελευταίας Γενιάς”, φέρεται να προσπάθησε να το αποτρέψει λέγοντας, μεταξύ άλλων, “Θα έπρεπε να πονάνε, οι ίδιοι φταίνε”.

Φέρεται επίσης να έριξε λάδι και απολυμαντικό και σε άλλους ακτιβιστές εκτός από τη γυναίκα που φαίνεται στο βίντεο. “Έριξε απολυμαντικό στο χέρι μου και στο παντελόνι μου χωρίς καμία προειδοποίηση. Στη συνέχεια μου έβγαλε με βία τα δάχτυλα από την άσφαλτο”, περιέγραψε την κατάσταση στην ανακοίνωση ένα από τα μέλη της ομάδας.

Η “τελευταία γενιά” θέλει να μιλήσει…

Σύμφωνα με την “Τελευταία Γενιά”, η γυναίκα συμπεριφέρθηκε χειρότερα στο αστυνομικό τμήμα. Αρκετές γυναίκες μέλη της κλιματικής ομάδας αναφέρουν εν μέρει εξευτελιστικές και ταπεινωτικές καταστάσεις.

Οι ακτιβίστριες αναγκάστηκαν να γδυθούν εντελώς. Μια γυναίκα είπε ότι έπρεπε να σταθεί με τα πόδια ανοιχτά μπροστά σε έναν καναπέ, ενώ σε μια άλλη γυναίκα η αστυνομικός τράβηξε τα οπίσθιά της.

Η αστυνομία θέλει να διερευνήσει τους ισχυρισμούς

Το αρχηγείο της αστυνομίας του Μανχάιμ δήλωσε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ότι έλαβε γνώση των νέων πληροφοριών που διέδωσε η “Τελευταία Γενιά”. Οι πληροφορίες που ελήφθησαν “θα συμπεριληφθούν φυσικά στη διαδικασία αξιολόγησης που έχει ήδη ξεκινήσει βάσει του ποινικού δικαίου και του δικαίου της δημόσιας διοίκησης”.

Δεδομένου ότι η διαδικασία αυτή έπρεπε να διεξαχθεί με προσοχή και σε συνεννόηση, θα έπαιρνε χρόνο. “Τα πειθαρχικά μέτρα πρέπει να λαμβάνονται με νομικά ασφαλή τρόπο και σύμφωνα με ορισμένους κανονισμούς”, δήλωσε εκπρόσωπος.

Σε μια πρώτη ανακοίνωση, η αστυνομία είχε ήδη σχολιάσει το περιστατικό που φαίνεται στο βίντεο. Επί του παρόντος, εξετάζεται κατά πόσον “η συμπεριφορά αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινικές και πειθαρχικές συνέπειες για τον αστυνομικό”, ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης