Κατοικία κατέρρευσε μετά από έκρηξη – ανασύρθηκε νεκρή γυναίκα

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Φωτιά σε αίθουσα συναυλιών του Ντόρτμουντ: 1 νεκρός

Στο Μπόχουμ, ένα κτίριο κατέρρευσε μετά από έκρηξη. Τα σκυλιά αναζήτησης αναπτύσσονται στα συντρίμμια – αλλά η βοήθεια έρχεται πολύ αργά για μια γυναίκα.

Τα σωστικά συνεργεία βρήκαν μια νεκρή γυναίκα στα συντρίμμια μετά την κατάρρευση ενός κτιρίου στο Μπόχουμ.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ότι το πτώμα ήταν πιθανότατα αυτό της 61χρονης γυναίκας που είχε εξαφανιστεί.

Η πολυκατοικία στο Μπόχουμ-Λίντεν είχε καταρρεύσει πλήρως χθες το βράδυ, πιθανώς μετά από έκρηξη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο κτίριο ζούσαν άλλα δύο άτομα εκτός από την ιδιοκτήτη: Ένας από αυτούς είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, ενώ ο τρίτος δεν βρισκόταν στο σπίτι.

Δεν υπήρχαν υποψίες ότι υπήρχαν άλλοι άνθρωποι κάτω από τα ερείπια, δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής Simon Heußen το πρωί της Τετάρτης.

Τα σκυλιά διάσωσης είχαν ψάξει σε διάφορα σημεία. Τα μέρη αυτά ελέγχθηκαν χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Τις πρώτες πρωινές ώρες, η πυροσβεστική άρχισε να ανασύρει το πτώμα, δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Οι φωτογραφίες έδειξαν την έκταση της καταστροφής: εκεί που βρισκόταν το δυόμισι ορόφων κτίριο, μετά την καταστροφή χθες το βράδυ φαινόταν μόνο ένας σωρός από μπάζα. Ο δρόμος ήταν γεμάτος πέτρες.

Η επιχείρηση ήταν επομένως δύσκολη. Νωρίς το πρωί, οι διασώστες δεν είχαν ακόμη καταφέρει να εισέλθουν στο σημείο, λόγω του περαιτέρω κινδύνου κατάρρευσης.

Τα συντρίμμια λέγεται ότι ήταν πολύ ασταθή. Χρησιμοποιούνται επίσης εκσκαφείς για την απομάκρυνση των συντριμμιών.

140 άτομα προσωπικό έκτακτης ανάγκης αναζητά αγνοούμενους

Η αιτία της έκρηξης ήταν αρχικά ασαφής. Σύμφωνα με την εταιρεία κοινής ωφέλειας, το κτίριο δεν είχε σύνδεση με το φυσικό αέριο, δήλωσε ο Heußen.

Ωστόσο, μετρήθηκαν αέρια στο κανάλι και σε γειτονικά κτίρια. Θεωρήθηκε ότι υπήρξε διαρροή αερίου.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία κοινής ωφέλειας ήταν επί τόπου με εκσκαφείς για να κλείσει τις βαλβίδες των σωλήνων αερίου στους δρόμους.

Η πυροσβεστική υπηρεσία, η υπηρεσία διάσωσης και η THW (Technisches Hilfswerk) βρέθηκαν στον τόπο του ατυχήματος στην περιοχή Linden με 140 άτομα έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, δύο ομάδες σκύλων διάσωσης με 20 βοηθούς αναζήτησαν αγνοούμενους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης