Κατώτατος μισθός στη Γερμανία: “Αναγκάζομαι να απολύσω κόσμο”

“Είμαι ο ίδιος ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης και θα ήθελα πολύ να απασχολώ περισσότερους ανθρώπους”, αναφέρει ο αναγνώστης (σε γνωστή διαδικτυακά εφημερίδα της Γερμανίας) Markus Windrath.

“Αλλά το αντίθετο θα συμβεί. Μόλις ο κατώτατος μισθός αυξηθεί στα 12 ευρώ, θα αναγκαστώ να απολύσω κόσμο. Αν αυτή είναι η πολιτική των σοσιαλδημοκρατών μας, τότε καληνύχτα”.

“Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να απολυθούν πολλοί εργαζόμενοι”

Η Ingrid Reese, έχει παρόμοιες ανησυχίες: “Το κράτος πληρώνει τότε τη διαφορά στον επιχειρηματία ή είναι και πάλι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης – ο μικρός ή μεσαίος – που πρέπει να πληρώσει γι’ αυτό;” ρωτάει.

“Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να απολυθούν πολλοί εργαζόμενοι. Από κάπου πρέπει να βρεθούν τα χρήματα. Ή μήπως όλοι νομίζουν ότι είναι τόσο εύκολο να βγουν αυτά τα έξοδα τώρα – πάνω σε όλα τα τεράστια σταθερά μηνιαία έξοδα;”

“Αν αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, όλα θα γίνουν πάλι πιο ακριβά”

“Το μη μισθολογικό κόστος εργασίας πρέπει να μειωθεί. Τότε οι άνθρωποι θα έχουν και πάλι κάτι από τους μισθούς τους”, σκέφτεται ο Kersten Burghardt. “Αν αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, όλα θα γίνουν και πάλι πιο ακριβά και στο τέλος κανείς δεν θα ωφεληθεί από αυτό.

Και συνεχίζει: “Επιπλέον, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δύσκολα μπορούν ήδη να ανταπεξέλθουν σε όλο το κόστος. Πολλές εταιρείες θα ήθελαν να προσλάβουν περισσότερα άτομα, ακόμη και πλήρους απασχόλησης, αλλά δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα.

Τα πάντα έχουν γίνει πάρα πολύ ακριβά: Κόστος ενέργειας, κόστος υλικών, φόροι, καύσιμα, ασφάλιση κ.ο.κ. Ποιος υποτίθεται ότι θα πληρώσει για όλα αυτά; Συν τοις άλλοις, υπάρχει όλο και περισσότερη γραφειοκρατία”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.