Κλιματικά επιδόματα: Δείτε το ποσό επιδότησης που δικαιούστε

Πόσα χρήματα επιδότησης είναι διαθέσιμα για τη μετάβαση σε ένα κλιματικά ουδέτερο σύστημα θέρμανσης στη Γερμανία; Μετά από μακρά διαμάχη, αυτό έχει πλέον αποφασιστεί.

Μετά από μακρά διαμάχη, η κυβέρνηση συνασπισμού κατέληξε σε συμφωνία σχετικά με τους τρόπους χρηματοδότησης των κλιματικά ουδέτερων συστημάτων θέρμανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του t-online από κύκλους του συνασπισμού, η επιδότηση θα είναι κοινωνικά κλιμακωτή, οι φτωχότεροι άνθρωποι θα επωφεληθούν περισσότερο από τους ανθρώπους με περισσότερα χρήματα. Το SPD και οι Πράσινοι είχαν επιμείνει σε αυτό.

Σύμφωνα με ομόφωνες δηλώσεις, η βασική δομή της επιδότησης θα έχει ως εξής: Θα υπάρξει επιδότηση 30% του κόστους για τη μετάβαση από την ορυκτή στην κλιματικά ουδέτερη θέρμανση για όλους τους ιδιοκτήτες κατοικιών.

Αυτό θα ενοποιήσει διάφορα υφιστάμενα προγράμματα.

Οι άνθρωποι με λιγότερα χρήματα θα λάβουν επιπλέον 20 τοις εκατό. Αυτό θα ωφελήσει τους δικαιούχους κοινωνικών παροχών που σχετίζονται με το εισόδημα.

Με άλλα λόγια, άτομα που λαμβάνουν επίδομα στέγασης, επίδομα πολίτη ή επίδομα τέκνων.

Συνολικά, οι φτωχότεροι άνθρωποι πρόκειται να αποζημιωθούν με το 50 τοις εκατό του κόστους ενός νέου συστήματος θέρμανσης.

Ωστόσο, σε αντίθεση με όλους τους άλλους, θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση εγκατάστασης κλιματικά ουδέτερης θέρμανσης.

Σχεδιάζονται πρόσθετα “κλιματικά επιδόματα” στη Γερμανία

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων dpa, προτεραιότητα για αντικατάσταση θα δοθεί σε παλιούς και ιδιαίτερα αναποτελεσματικούς, με καύσιμο πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, λεγόμενους λέβητες σταθερής θερμοκρασίας, σόμπες άνθρακα και νυχτερινές θερμάστρες αποθήκευσης.

Λόγω της επέκτασης του συστήματος εμπορίας εκπομπών της ΕΕ στον κτιριακό τομέα, η λειτουργία αυτών των συστημάτων θέρμανσης θα γίνει πολύ ακριβότερη για τους ιδιοκτήτες τους τα επόμενα χρόνια.

Για το λόγο αυτό, στη βασική επιδότηση πρόκειται να προστεθούν πιο ειδικά προγράμματα επιδότησης, τα λεγόμενα “κλιματικά μπόνους”.

Αυτά θα πρέπει επίσης να είναι διαθέσιμα σε ορισμένες περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι έχουν πράγματι ακόμη τη δυνατότητα να συνεχίσουν να λειτουργούν τα συστήματα θέρμανσης με ορυκτά καύσιμα.

Επιπλέον, προβλέπεται ένα κλιματικό μπόνους ύψους 10 τοις εκατό.

Χαμηλότοκα δάνεια

Επιπλέον, πρόκειται να προσφερθούν επιδοτούμενα δάνεια για την αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης, ώστε να δημιουργηθεί μια προσφορά που θα κατανέμει την οικονομική επιβάρυνση σε βάθος χρόνου.

Πρόκειται να χορηγηθούν χαμηλότοκα δάνεια με επιδότηση αποπληρωμής.

Όλοι οι πολίτες θα μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το πιστωτικό πρόγραμμα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης