Κλιματισμός στο αμάξι: Πότε να περιμένετε πρόστιμο έως και 444Ε;

Κλιματισμός στο αμάξι: Πότε να περιμένετε πρόστιμο έως και 444Ε;

Πρόστιμο για τη χρήση του κλιματισμού στα αυτοκίνητα; Ομολογουμένως: Δεν ακούγεται λογικό, δεδομένων των σημερινών υψηλών θερμοκρασιών. Αλλά στην Ιταλία είναι υπό ορισμένες συνθήκες. Εξηγούμε τι σημαίνει αυτό…

Ο κλιματισμός είναι χρήσιμος, ιδίως στα αυτοκίνητα. Ωστόσο, εδώ απαιτείται προσοχή, διότι: Στην Ιταλία, οι οδηγοί δεν πρέπει να αφήνουν τον κλιματισμό συνεχώς αναμμένο.

Το άρθρο 157, παράγραφος 7 του ιταλικού νόμου περί οδικής κυκλοφορίας ορίζει ότι η εσφαλμένη χρήση του κλιματισμού στα οχήματα τιμωρείται με αυστηρές ποινές.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Repubblica, ο κανόνας χρονολογείται από το 2007, αλλά τα πρόστιμα επικαιροποιήθηκαν τον Απρίλιο του 2022.

Το κείμενο του νόμου αναφέρει: “Απαγορεύεται να αφήνετε τον κινητήρα αναμμένο ενώ το όχημα είναι σταθμευμένο, προκειμένου να διατηρείται σε λειτουργία ο κλιματισμός του ίδιου του οχήματος.

Όποιος το παραβιάζει αυτό πρέπει να περιμένει πρόστιμο τουλάχιστον 223 ευρώ. Το μέγιστο πρόστιμο μπορεί να επιβληθεί στα 444 ευρώ.

Το υπόβαθρο της ρύθμισης είναι η περιττή επιβάρυνση του περιβάλλοντος, καθώς ιδίως τα παλαιότερα μοντέλα οχημάτων εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες CO2 ακόμη και όταν είναι σταθμευμένα με τον κινητήρα σε λειτουργία.

Η προ-ψύξη του αυτοκινήτου: Ποιος είναι ο κανονισμός στη Γερμανία;

Στη Γερμανία, επίσης, μια τέτοια περίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε διοικητική παράβαση.

Ο ισχύων νόμος περί οδικής κυκλοφορίας, άρθρο 30, αναφέρει: “Κατά τη χρήση των οχημάτων απαγορεύεται ο περιττός θόρυβος και η αναπόφευκτη ρύπανση από τα καυσαέρια.

Ειδικότερα, απαγορεύεται η άσκοπη λειτουργία των κινητήρων των οχημάτων και το υπερβολικά δυνατό κλείσιμο των θυρών των οχημάτων”.

Έτσι, σύμφωνα με τον κατάλογο των προστίμων, όποιος αφήνει τον κινητήρα ενός ακινητοποιημένου οχήματος σε λειτουργία μόνο και μόνο για να ζεστάνει ή να δροσίσει το αυτοκίνητο, θα αντιμετωπίσει πρόστιμο έως και 80 ευρώ.

Μέχρι το 2019, το πρόστιμο εξακολουθούσε να είναι 10 ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης