Κολλημένα παιδικά μάτια: Νέο σύμπτωμα Covid-19 ανακαλύφθηκε

Μια νέα παραλλαγή του ιού Corona συνεχίζει να εξαπλώνεται στη Γερμανία. Ένας ερευνητής στην Ινδία ανέφερε τώρα ένα νέο σύμπτωμα…

Αν και προς το παρόν έχουν αποδειχθεί στη Γερμανία μόνο 14 περιπτώσεις μολύνσεων με την παραλλαγή του ιού XBB.1.16, η οποία προέρχεται από την Ινδία.

Παρ’ όλα αυτά, το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) γράφει στην τρέχουσα εβδομαδιαία έκθεσή του ότι ο αριθμός των ανιχνευθέντων δειγμάτων με την παραλλαγή έχει αυξηθεί.

Οι περισσότερες μολύνσεις με την παραλλαγή, η οποία ονομάζεται επίσης Arcturus, έχουν ανιχνευθεί κυρίως στην Ινδία. Εκεί, τα περιστατικά έχουν επίσης αυξηθεί, γεγονός που, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση, “υποδηλώνει ένα πλεονέκτημα ανάπτυξης της υποκατηγορίας”.

Στο Twitter, ένας Ινδός εμπειρογνώμονας του κοροναϊού μοιράστηκε ότι παρατήρησε ένα νέο σύμπτωμα κοροναϊού που σχετίζεται με τη μόλυνση αυτής της παραλλαγής, η οποία παρατηρείται κυρίως σε παιδιά.

Πρόκειται για την επιπεφυκίτιδα, η οποία προκαλεί τα μάτια των παιδιών να κολλάνε μεταξύ τους.

Αναφέρθηκε σε αυτό ως “παιδικό φαινότυπο”, που σημαίνει ότι το σύμπτωμα εμφανίζεται μόνο σε παιδιά με λοίμωξη από τον Αρκτούρο.

Ο Vipin M. Vashishtha, όπως είναι γνωστός ο παιδίατρος, έγραψε στην ανάρτησή του ότι ο υψηλός πυρετός, το κρυολόγημα και ο βήχας μπορεί επίσης να είναι μεταξύ των συμπτωμάτων στη λοίμωξη.

Σε προηγούμενα κύματα λοιμώξεων με τον κοροναϊό, είπε, δεν είχε παρατηρήσει τα συμπτώματα σε συνδυασμό με τη φλεγμονή των ματιών.

Ο άνδρας, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, είναι ερευνητής στο Νοσοκομείο και Ερευνητικό Κέντρο Mangla στο Bijnor της Ινδίας και μέλος της ομάδας εμβολίων του ΠΟΥ, εκτός από παιδίατρος, παρακολουθεί εντατικά την εξάπλωση της παραλλαγής Arcturus του omicron και τις επιπτώσεις της.

Όπως περιγράφει ο Rajas Walinjkar, γιατρός στο νοσοκομείο Seven Hills, σύμφωνα με το Focus, τα συμπτώματα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες περιλαμβάνουν πυρετό που διαρκεί λιγότερο από 48 ώρες, πονόλαιμο και πόνο στα άκρα.

Ο Αρκτούρος εκδηλώνεται επομένως γενικά με παρόμοιο τρόπο με τις προηγούμενες παραλλαγές του Omikron.

Παρόμοια συμπτώματα με τις προηγούμενες παραλλαγές

Όπως γράφει το Ινστιτούτο Robert Koch στην τρέχουσα εβδομαδιαία έκθεσή του, το 84% των λοιμώξεων στη Γερμανία οφείλεται σήμερα στον ανασυνδυασμένο ιό Omikron XBB.1, ο οποίος περιλαμβάνει τον Αρκτούρο ως υποπαραλλαγή.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, το ποσοστό αυτό έχει επομένως αυξηθεί κατά οκτώ τοις εκατό.

Όπως και με τις προηγούμενες παραλλαγές, τα κύρια συμπτώματα στους ενήλικες είναι το κρυολόγημα, ο βήχας ή ο πονόλαιμος. Τα συμπτώματα βελτιώνονται μετά από τρεις έως πέντε ημέρες.

Ωστόσο, το RKI δεν συνιστά ακόμη ανανεωμένο αναμνηστικό εμβολιασμό με βάση αυτή την παραλλαγή.

Σε γενικές γραμμές, στη Γερμανία δεν γίνονται σχεδόν καθόλου εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν ένα άτομο έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό.

Οι ειδικές εξετάσεις για την ακριβή παραλλαγή είναι ακόμη πιο σπάνιες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης