Κολωνία: Ο μουεζίνης θα μπορούσε σύντομα να καλεί σε προσευχή

Κάλεσμα στην προσευχή από τα μεγάφωνα στην Κολωνία: Από τα μέσα Οκτωβρίου, ο μουεζίνης μπορεί να καλεί κάθε Παρασκευή στην περιοχή Ehrenfeld της Κολωνίας.

Ο μουεζίνης στο κεντρικό τζαμί της Κολωνίας στη συνοικία Ehrenfeld θα μπορούσε ενδεχομένως να καλέσει σε προσευχή μέσω μεγαφώνων από τις 14 Οκτωβρίου.

Μια εκπρόσωπος της πόλης της Κολωνίας δήλωσε την Κυριακή ότι θα πρέπει να γίνουν μόνο μερικές μικρές προσαρμογές προτού η τουρκο-ισλαμική ένωση Ditib υπογράψει αντίστοιχη σύμβαση με την πόλη.

“Η πόλη αναμένει ότι αυτό μπορεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε κατά πάσα πιθανότητα ο μουεζίνης να μπορεί να καλέσει στα μέσα Οκτωβρίου”.

Στη συνέχεια, ο μουεζίνης επιτρέπεται να καλέσει για την προσευχή της Παρασκευής μία φορά μεταξύ 12:00 και 15:00 για μέγιστη διάρκεια πέντε λεπτών.

Η πόλη της Κολωνίας αναφέρεται στην ελευθερία της θρησκείας που εγγυάται ο βασικός νόμος.

Καθώς πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα, η σύμβαση περιορίζεται σε δύο έτη, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Η Ditib πρέπει επίσης να ενημερώσει τους κατοίκους με ένα φυλλάδιο και να ορίσει ένα πρόσωπο επικοινωνίας.

Πριν από ένα χρόνο, η Κολωνία δήλωσε ότι οι κοινότητες τζαμιών θα επιτρέπεται να καλούν τους πιστούς τους σε προσευχή κατόπιν αιτήσεως και υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Η πόλη αναφέρεται στην ελευθερία άσκησης της θρησκείας, όπως αυτή κατοχυρώνεται από τον Βασικό Νόμο.

Ενώ στις χριστιανικές εκκλησίες οι καμπάνες χτυπούν για να καλέσουν τους πιστούς στη λατρεία, στα τζαμιά των μουσουλμανικών κοινοτήτων είναι οι κλήσεις του μουεζίνη που εκπληρώνουν αυτόν τον σκοπό.

Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.