Γερμανία: Κόμμα ζητά να σταματήσουν να κατασκευάζονται δρόμοι

Όχι άλλοι νέοι δρόμοι – και περισσότερη διαφάνεια στον σχεδιασμό της οδοποιίας ζητούν οι Πράσινοι στο κρατικό κοινοβούλιο της Βαυαρίας.

Οι Πράσινοι στο κρατικό κοινοβούλιο της Βαυαρίας ζήτησαν να σταματήσουν όλα τα έργα οδοποιίας στο κρατίδιο.

Οι Πράσινοι είναι ξεκάθαροι: Όχι άλλοι νέοι δρόμοι

Τα κρατικά κονδύλια για την οδοποιία θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για την ανακαίνιση των ετοιμόρροπων κρατικών δρόμων και γεφυρών, αλλά όχι πλέον για την επέκταση και την κατασκευή νέων δρόμων που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του Βαυαρικού Κρατιδίου, απαίτησε η Katharina Schulze, πρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων στο βαυαρικό κρατικό κοινοβούλιο, τη Δευτέρα στο Μόναχο.

Επέκταση δρόμων: Οι Πράσινοι ζητούν περισσότερη διαφάνεια

Οι Πράσινοι επιθυμούν τα χρήματα που απελευθερώνονται από το “ταμείο” στην κατασκευή δρόμων να διατεθούν εκ νέου για την επέκταση των τοπικών δημόσιων μεταφορών.

Με μήκος άνω των 23.000 χιλιομέτρων, το οδικό δίκτυο της Βαυαρίας είναι απολύτως επαρκές, υποστηρίζουν οι Πράσινοι.

Παρ’ όλα αυτά, τα κονδύλια για την οδοποιία στο κρατίδιο είχαν αυξηθεί κατά 100 εκατομμύρια ευρώ σε 450 εκατομμύρια ευρώ, επέκρινε ο ειδικός των Πρασίνων σε θέματα μεταφορών Markus Büchler.

Ο βουλευτής απαίτησε περισσότερη διαφάνεια στην αναθεώρηση του σχεδίου επέκτασης του κρατικού οδικού δικτύου, το οποίο προφανώς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πρέπει να υπάρχουν σαφή κριτήρια για τα επιμέρους έργα. Διαφορετικά, η κρατική οδοποιία θα συνεχίσει να “αφήνεται στις πιέσεις των δημάρχων και των περιφερειακών συμβουλίων”.

Ο Büchler υπέρ της ηρεμίας της κυκλοφορίας στις παρακάμψεις των χωριών

Οι Πράσινοι δεν επιθυμούν επίσης να κατασκευαστούν άλλες παρακάμψεις στη Βαυαρία.

Ο Büchler δήλωσε ότι πρόσφατα διεξήχθησαν πολλά δημοψηφίσματα στα οποία απορρίφθηκαν τέτοιες παρακάμψεις.

Είχε αποδειχθεί ότι οι παρακάμψεις δεν μείωναν βιώσιμα την κυκλοφορία στα χωριά, ενώ οι νέες παρακάμψεις προκαλούσαν νέες επιβαρύνσεις για τους υπόλοιπους θιγόμενους.

Αντί για παρακάμψεις, ο Büchler πρότεινε μέτρα για την ηρεμία της κυκλοφορίας στους δρόμους, όπως η μείωση της ταχύτητας στα 30 χιλιόμετρα την ώρα, τα οποία όμως συναντούσαν νομικά εμπόδια.

Δυστυχώς, δήλωσε ο Büchler, “οι κανονισμοί οδικής κυκλοφορίας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών εξακολουθούν να στέκονται εμπόδιο σε αυτό”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.