Κυκλοφορία και καιρός για την Πεντηκοστή στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο Πεντηκοστής στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Ιδανικό για την έναρξη της περιόδου κολύμβησης σε εξωτερικούς χώρους…

Ηλιοφάνεια και καλοκαιρινές θερμοκρασίες στη Βάδη-Βυρτεμβέργη τη Πεντηκοστή

Οι εκδρομείς και οι φίλοι των Biergärten μπορούν να προσβλέπουν σε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο Πεντηκοστής στο κρατίδιο.

Η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) αναμένει όλο και περισσότερη ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας από την Παρασκευή.

Με θερμοκρασίες από 25 έως 26 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται καλοκαιρινή μέρα το Σάββατο, ενώ την Κυριακή μπορεί να φτάσει κατά τόπους τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με έναν μετεωρολόγο της DWD, η ζέστη θα είναι μεγαλύτερη στην κοιλάδα του Ρήνου.

Διαβάστε ακόμα: Πεντηκοστή 2023: Προσοχή στους ταξιδιώτες στην νότια Γερμανία

Όσοι θέλουν να κολυμπήσουν σε εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να το κάνουν την Κυριακή. Τη Δευτέρα της Πεντηκοστής, θα μπορούσε να δροσίσει και πάλι κάπως.

Πολλές εξωτερικές πισίνες έχουν ανοίξει από τις αρχές Μαΐου και περισσότερες θα ανοίξουν την Πεντηκοστή, μεταξύ των οποίων τρεις εξωτερικές πισίνες μόνο στην Καρλσρούη.

Παρεμπιπτόντως, οι πάσχοντες από αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να θεωρούν χρήσιμο να φορούν γυαλιά ηλίου και ένα κάλυμμα στο κεφάλι όταν περπατούν μέσα σε ανθισμένα λιβάδια, ώστε να μην κολλάει πολλή γύρη στα μαλλιά τους.

Σύμφωνα με την Christina Endler από το Κέντρο Ιατρικών-Μετεωρολογικών Ερευνών του DWD στο Φράιμπουργκ, είναι κυρίως τα χόρτα και η έναρξη της ανθοφορίας της σίκαλης που προκαλούν πρόβλημα στους αλλεργικούς αυτή τη στιγμή.

Βάδη-Βυρτεμβέργη: Γεμάτοι οι δρόμοι, τα τρένα και τα αεροδρόμια κατά την έναρξη των διακοπών

Οι ταξιδιώτες ενδέχεται να χρειαστεί να κάνουν υπομονή κατά την έναρξη των διακοπών της Πεντηκοστής. Υπάρχει κίνδυνος κυκλοφοριακής συμφόρησης. Τα τρένα και τα αεροδρόμια αναμένεται επίσης να είναι γεμάτα.

Κατά την έναρξη των διακοπών της Πεντηκοστής, οι ταξιδιώτες στα νοτιοδυτικά πρέπει να αναμένουν γεμάτους δρόμους, πλατφόρμες και αεροδρόμια.

Το υπουργείο Εσωτερικών αναμένει αυξημένη ταξιδιωτική και εκδρομική κίνηση στους κεντρικούς δρόμους από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του, κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Σύμφωνα με την ADAC, ο κίνδυνος κυκλοφοριακής συμφόρησης είναι ιδιαίτερα υψηλός στη νότια Γερμανία. Οι χειρότερες κυκλοφοριακές δυσλειτουργίες αναμένονται το απόγευμα της Παρασκευής, το πρωί του Σαββάτου και τη Δευτέρα της Πεντηκοστής.

Σύμφωνα με την ADAC, ιδιαίτερα επιβαρυμένα τμήματα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη είναι ο Α5 μεταξύ Φρανκφούρτης και Βασιλείας, ο Α6 μεταξύ Μανχάιμ και Νυρεμβέργης, ο Α8 μεταξύ Καρλσρούης και Μονάχου και ο Α81 μεταξύ Στουτγάρδης και Σίνγκεν.

Η Deutsche Bahn ανέμενε επίσης ότι τα τρένα θα ήταν πιο γεμάτα. Οι κύριες ημέρες ταξιδιού είναι η Παρασκευή και η Δευτέρα της Πεντηκοστής.

Μια εκπρόσωπος συνέστησε να ταξιδεύετε αυτές τις ημέρες μόνο με κράτηση θέσης στα τρένα ICE και IC και να ελέγχετε τις ημερομηνίες αναχώρησης πριν ταξιδέψετε.

Εάν ένα ICE είναι γεμάτο, οι συνδέσεις IC θα μπορούσαν να είναι μια καλή εναλλακτική λύση σε ορισμένες διαδρομές, καθώς αυτές είναι συνήθως λιγότερο απασχολημένες.

Το αεροδρόμιο της Στουτγάρδης ανέμενε περίπου 500.000 επιβάτες από την Παρασκευή έως το τέλος των διακοπών, δηλαδή περισσότερους από πέρυσι, δήλωσε η εκπρόσωπος.

Το αεροδρόμιο Καρλσρούης/Μπάντεν-Μπάντεν αναμένει επίσης το πρώτο κύμα ταξιδιωτών από αυτή την Παρασκευή.

Ο υπεύθυνος της περιοχής για την εναέρια κυκλοφορία, Eric Blechschmidt, συμβούλευσε τους ταξιδιώτες να βρίσκονται στο αεροδρόμιο τουλάχιστον δυόμισι ώρες – κατά προτίμηση τρεις ώρες – πριν από την αναχώρηση και επίσης να προγραμματίσουν μεγαλύτερο χρόνο άφιξης.

Επιπλέον, θα πρέπει να τηρούνται οι κανονισμοί για τις αποσκευές και την ασφάλεια.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης