Πεντηκοστή 2023: Προσοχή στους ταξιδιώτες στην νότια Γερμανία

Χάος θα επικρατεί την Πεντηκοστή στη Βαυαρία: μποτιλιάρισμα στους αυτοκινητόδρομους, γεμάτα τρένα και αεροδρόμια – κλειστή η κεντρική γραμμή στο Μόναχο

Για το μακρύ Σαββατοκύριακο γύρω από τη Πεντηκοστή, η ADAC αναμένει κυκλοφοριακή συμφόρηση στους αυτοκινητόδρομους γύρω από το Μόναχο.

Κατά τη διάρκεια των εορτών της Πεντηκοστή, οι σιδηρόδρομοι και τα αεροδρόμια στη Βαυαρία αναμένουν μεγάλη ταξιδιωτική κίνηση.

Το μακρύ Σαββατοκύριακο γύρω από τη Πεντηκοστή καθώς οι σχολικές γιορτές πλησιάζουν και οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι και πάλι προετοιμασμένοι για μεγάλη κίνηση στους δρόμους και γεμάτα τρένα.

Τα αεροδρόμια αναμένεται επίσης να έχουν μεγάλη κίνηση.

Η ADAC αναμένει κυκλοφοριακή συμφόρηση στους αυτοκινητόδρομους

Σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Αυτοκινήτου (ADAC), εκπρόσωπος της ADAC στο Μόναχο δήλωσε ότι αναμένεται έντονη ταξιδιωτική κίνηση ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής.

Το Σάββατο θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στους αυτοκινητοδρόμους προς νότο και από τη Δευτέρα και μετά στην αντίθετη κατεύθυνση.

Διαβάστε ακόμα: Κυκλοφορία και καιρός για την Πεντηκοστή στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Όσοι μπορούν, θα πρέπει να αποφύγουν τα μποτιλιαρίσματα το Σαββατοκύριακο, αν είναι δυνατόν, και να φύγουν άλλη ώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ADAC.

Εάν το ταξίδι έχει ήδη προγραμματιστεί, ο ειδικός σε θέματα κυκλοφορίας συνιστά να παίρνουν αρκετές προμήθειες και να προγραμματίζουν διαλείμματα.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση σε αυτοκινητόδρομους γύρω από το Μόναχο

Με την έναρξη των διακοπών της Πεντηκοστής σε πολλά ομόσπονδα κρατίδια και το παρατεταμένο Σαββατοκύριακο, υπάρχει κίνδυνος κυκλοφοριακής συμφόρησης σε πολλούς κεντρικούς δρόμους στη Γερμανία από την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ADAC, ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα μεγάλος στο νότιο τμήμα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Η Παρασκευή πριν από τη Πεντηκοστή είναι συνήθως μια από τις πιο κυκλοφοριακά επιβαρυμένες ημέρες του έτους. Το 2022, βρισκόταν στην τρίτη θέση.

  • A9 Μόναχο – Νυρεμβέργη – Βερολίνο
  • A95 / B2 Μόναχο – Garmisch-Partenkirchen
  • A96 Μόναχο – Lindau
  • A99 Παράκαμψη Μονάχου

Μπορούμε επίσης να περιμένουμε κυκλοφοριακή συμφόρηση σε τυπικές διαδρομές στο εξωτερικό.

Για παράδειγμα, στους αυτοκινητόδρομους Tauern, Inntal, Rhine Valley και Brenner, καθώς και στη διαδρομή Gotthard. Σύμφωνα με την ADAC, μεγάλη υπομονή απαιτείται επίσης στους κεντρικούς δρόμους προς τις κροατικές ακτές.

Τα αεροδρόμια του Μονάχου και της Νυρεμβέργης αναμένουν πολλούς ταξιδιώτες

Τα αεροδρόμια της Βαυαρίας αναμένεται επίσης να είναι γεμάτα κόσμο. Τα αεροδρόμια του Μονάχου και της Νυρεμβέργης αναμένουν περίπου δύο εκατομμύρια επιβάτες κατά τη διάρκεια των εορτών της Πεντηκοστής.

Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου του Μονάχου, έχουν καταγραφεί εκεί σχεδόν 15.000 απογειώσεις και προσγειώσεις από τις 26 Μαΐου έως τις 11 Ιουνίου συμπεριλαμβανομένων, και περισσότερες από 1.800 στο αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης. Το αεροδρόμιο του Memmingen αναμένει περίπου 130.000 επιβάτες και 640 απογειώσεις και προσγειώσεις.

Συνεπώς, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να προγραμματίσουν αρκετό χρόνο στο αεροδρόμιο πριν από την αναχώρηση. Ειδικά κατά τις εβδομάδες των διακοπών, ενδέχεται να υπάρξουν αναμονές στο check-in, στην ασφάλεια και στον έλεγχο των διαβατηρίων, σύμφωνα με το Μόναχο και τη Νυρεμβέργη.

Πλήρεις οι αμαξοστοιχίες της Deutsche Bahn – Κλειστή η κύρια γραμμή S-Bahn στο Μόναχο

Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι αναμένεται επίσης να έχουν μεγάλη ζήτηση από τους ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια της Πεντηκοστής.

Τα τρένα αναμένεται να είναι γεμάτα, ιδίως στις κύριες γραμμές, δήλωσε εκπρόσωπος της Deutsche Bahn. “Οι κύριες ημέρες ταξιδιού θα είναι η Παρασκευή και η Δευτέρα της Πεντηκοστής”.

Η Deutsche Bahn συνιστά στους επιβάτες να ταξιδεύουν μόνο με κράτηση θέσης στα τρένα ICE και Intercity τις ημέρες αυτές. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ενημερώνονται για τη σύνδεσή τους και τις πιθανές καθυστερήσεις πριν ταξιδέψουν.

Στην ευρύτερη περιοχή του Μονάχου, για παράδειγμα, θα υπάρξουν περιορισμοί στην κύρια γραμμή S-Bahn τη Πεντηκοστή.

Λόγω κατασκευαστικών εργασιών, το τμήμα που διέρχεται από την πόλη θα παραμείνει κλειστό από την Παρασκευή (26 Μαΐου) έως την Τρίτη (30 Μαΐου).

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης