Ένας λάθος οδηγού φορτηγού προκάλεσε αστυνομική επιχείρηση

Δύο περιπολικά στο φορτηγό προκάλεσαν αστυνομική επιχείρηση, επειδή ο οδηγός του φορτηγού πέρασε από τα σύνορα στην Τσεχία.

“Περίεργη μεταφορά αυτοκινήτων προκαλεί αστυνομική επιχείρηση”, αναφέρεται στο τελευταίο δελτίο Τύπου της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Waldmünchen. Τι συνέβη όμως;

Η αστυνομία εντοπίζει τον οδηγό του φορτηγού στην Τσεχική Δημοκρατία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περιπολία της ομοσπονδιακής αστυνομίας παρατήρησε την Παρασκευή (17 Μαρτίου) γύρω στις 10 π.μ. στο πρώην συνοριακό πέρασμα Furth im Wald ένα πολωνικό φορτηγό με φορτωμένα οχήματα να αναχωρεί για την Τσεχική Δημοκρατία.

Το περίεργο της υπόθεσης: στο φορτηγό υπήρχαν, μεταξύ άλλων, δύο ολοκαίνουργια αστυνομικά οχήματα του ομόσπονδου κρατιδίου του Βερολίνου χωρίς επίσημες πινακίδες κυκλοφορίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν στη συνέχεια το φορτηγό. Υπήρχαν υποψίες για “μη εξουσιοδοτημένη μεταφορά αστυνομικών οχημάτων στο εξωτερικό”.

Καθώς ο οδηγός του φορτηγού (39 ετών) δεν αντέδρασε αρχικά στα σήματα στάσης των αστυνομικών με πολιτικά, η ομοσπονδιακή αστυνομία “καταδίωξε το φαινομενικά διαφεύγον όχημα” μέχρι την Τσεχική Δημοκρατία.

Περίπου 100 μέτρα μετά τα σύνορα, οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να κάνουν το φορτηγό να σταματήσει.

Λίγο αργότερα, έφτασε και μια περίπολος της τοπικής αστυνομίας, η οποία υποστήριξε τους Γερμανούς αστυνομικούς.

Λόγω των τιμών των καυσίμων στην Τσεχική Δημοκρατία

“Από την ανάκριση του 39χρονου προέκυψε ότι είχε παραλάβει τα οχήματα της αστυνομίας του Βερολίνου από την Κάτω Βαυαρία προκειμένου να τα παραδώσει στο Βερολίνο.

Αυτό μπορούσε να επιβεβαιωθεί από τις πληροφορίες στα έγγραφα μεταφοράς”, αναφέρεται.

Ο λόγος για τον οποίο οδήγησε στην Τσεχική Δημοκρατία ήταν οι τιμές των καυσίμων. Ο οδηγός του φορτηγού εξήγησε ότι ήθελε να ανεφοδιαστεί στη γειτονική χώρα, επειδή οι τιμές ήταν φθηνότερες εκεί.

“Δεδομένου ότι η αρχική υποψία δεν επιβεβαιώθηκε, οι αξιωματικοί της ομοσπονδιακής αστυνομίας επέστρεψαν στη Γερμανία.

Η αστυνομία του Βερολίνου θα χαρεί σίγουρα να παραλάβει σύντομα τα δύο νέα της οχήματα”, καταλήγει το δελτίο τύπου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.