Λόγω των προστίμων οι οδηγοί στο Μόναχο οδηγούν πιο αργά

Αν και νέες μετρήσεις δείχνουν ότι οι οδηγοί στο Μόναχο οδηγούν κατά μέσο όρο πιο αργά, οι ειδικοί ζητούν περισσότερη παρακολούθηση της οδικής κυκλοφορίας..

Οι οδηγοί στο Μόναχο έχουν προφανώς γίνει πιο νομοταγείς – αν και πιθανώς λιγότερο από διορατικότητα.

Σε μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν φέτος, σημαντικά περισσότεροι οδηγοί τήρησαν τα όρια ταχύτητας σε σχέση με το 2016, ανέφερε την Τρίτη στο Μόναχο η έρευνα ατυχημάτων των ασφαλιστών (UDV).

Ο επικεφαλής της UDV Siegfried Brockmann αποδίδει τις μειώσεις κυρίως στην αυστηροποίηση των προστίμων και στην αύξηση των τιμών της βενζίνης.

Μετά από μετρήσεις στην κυκλοφορία στο Μόναχο: οι οδηγοί οδηγούν λιγότερο γρήγορα

Το 88% τηρεί πλέον το όριο ταχύτητας των 50 km/h, σε σύγκριση με μόλις το 81% πριν από έξι χρόνια. Στις ζώνες με όριο ταχύτητας 30 km/h, το 67% συμμορφώθηκε με τους κανονισμούς (2016: 56%).

Ωστόσο, ο Brockmann βλέπει ελάχιστους λόγους για ικανοποίηση. Στις ζώνες των 50 km/h που εξετάστηκαν, κάποιος οδηγούσε με ταχύτητα άνω των 70 km/h σχεδόν κάθε λεπτό και ακόμη και με ταχύτητα άνω των 80 km/h κάθε επτά λεπτά.

Σύμφωνα με τη μέτρηση, κάθε τρίτο όχημα στο Μόναχο έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα σε ζώνες 30 km/h.

Απαίτηση για αυστηρότερη παρακολούθηση της κυκλοφορίας στο Μόναχο

Ως εκ τούτου, ο Brockmann ζήτησε όχι μόνο αυξημένη παρακολούθηση, αλλά και εντατικό διάλογο για τους κινδύνους των υψηλών ταχυτήτων.

Είπε ότι και σε παγγερμανικό επίπεδο θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο χορήγησης περισσότερων βαθμών για τέτοιου είδους παραβάσεις. Αναφέρθηκε στο Αμβούργο.

Εδώ, έχουν επιτευχθεί σημαντικά μεγαλύτερες επιτυχίες, επειδή η πόλη έχει εντείνει σημαντικά την παρακολούθηση.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.