Η Lufthansa ακυρώνει 34.000 καλοκαιρινές ευρωπαϊκές πτήσεις

Το καλοκαίρι του 2023 μοιάζει ακόμη μακρινό, αλλά υπάρχουν ήδη κάποια νέα που οι ταξιδιώτες θα ήθελαν να λάβουν υπόψη τους. Ο γερμανικός αεροπορικός γίγαντας Lufthansa μόλις ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει κάθε 10η πτήση που είχε προγραμματιστεί για το φετινό καλοκαίρι.

Η Lufthansa ακυρώνει χιλιάδες καλοκαιρινές πτήσεις

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι μεταξύ 26 Μαρτίου και 29 Οκτωβρίου 2023, η γερμανική αεροπορική εταιρεία θα ακυρώσει περίπου 34.000 προγραμματισμένες πτήσεις, που αντιστοιχούν σε 500 πτήσεις κατά μέσο όρο την ημέρα.

Μέχρι στιγμής, ο αριθμός αφορά μόνο τα αεροπλάνα με το σήμα της Lufthansa και δεν ισχύει για τις 300 θυγατρικές/συνεργαζόμενες εταιρείας.

Στα αεροδρόμια της Γερμανίας σημειώθηκαν πρόσφατα σημαντικές διαταραχές, καθώς χιλιάδες μέλη του προσωπικού σε όλη τη χώρα απήργησαν κατά τη διάρκεια πολλαπλών προειδοποιητικών απεργιών (Warnstreiks) για υψηλότερους μισθούς σύμφωνα με τον πληθωρισμό.

Το περασμένο καλοκαίρι επικράτησε επίσης χάος στα αεροδρόμια όλων των ομόσπονδων κρατιδίων, αφού οι ελλείψεις προσωπικού οδήγησαν τη Lufthansa να ακυρώσει χιλιάδες καλοκαιρινές πτήσεις, αφήνοντας τους επιβάτες αποκλεισμένους.

Σε ανακοίνωσή του, εκπρόσωπος της Lufthansa εξήγησε ότι για τις περικοπές των δρομολογίων ευθύνονται οι ίδιες “συμφορήσεις και ελλείψεις προσωπικού” με το περασμένο καλοκαίρι.

Η Eurowings, η Brussels και η Swiss Air θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τις ακυρώσεις

Σύμφωνα με την εταιρεία, δεν αποκλείεται οι θυγατρικές της Lufthansa, Eurowings, Brussels και Swiss Air, να επηρεαστούν από μελλοντικές ακυρώσεις, καθώς η γερμανική εταιρεία εξακολουθεί να προσαρμόζει το θερινό της πρόγραμμα.

Το σχέδιο είναι ότι τα δρομολόγια θα μετατοπιστούν με τρόπο που θα ελαχιστοποιήσει την αναστάτωση στα ταξιδιωτικά σχέδια των ανθρώπων, εξήγησε η αεροπορική εταιρεία.

Για παράδειγμα, τα δρομολόγια με πολλές προγραμματισμένες πτήσεις την ημέρα θα περικοπούν πρώτα, ώστε η αεροπορική εταιρεία να παρέχει στους ταξιδιώτες εναλλακτικό ταξίδι.

Σύμφωνα με την WirtschaftsWoche, η οποία μίλησε με έναν εσωτερικό της Lufthansa, οι επιβάτες που έχουν ήδη κλείσει πτήσεις για το φετινό καλοκαίρι είναι απίθανο να επηρεαστούν, καθώς η εταιρεία έχει πουλήσει μέχρι στιγμής κατά μέσο όρο μόνο 10 εισιτήρια ανά πτήση.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.