Υπέρογκα ποσά κερδίζουν οι σύμβουλοι διευθυντές στο Μόναχο

Η πόλη δημοσιεύει τους μισθούς των δημοτικών προϊσταμένων: το αφεντικό του αεροδρομίου είναι μεταξύ των πρωτοπόρων. Αλλά και το διοικητικό συμβούλιο της Stadtsparkasse παίρνει πολλά χρήματα.

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, οι Γερμανοί είναι απρόθυμοι να μιλήσουν για χρήματα. Και όμως σχεδόν όλοι είναι περίεργοι.

Ειδικά όταν πρόκειται για διευθυντές των δημοτικών επιχειρήσεων.

Μισθοί διευθυντών σε δημοτικές επιχειρήσεις: Οι κάτοικοι του Μονάχου μερικές φορές μένουν έκπληκτοι

Κάθε χρόνο, η πόλη δημοσιεύει τη λεγόμενη “Έκθεση οικονομικών στοιχείων και συμμετοχής του Μονάχου”.

Σε αυτήν αναλύεται η οικονομική ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των συνδεδεμένων εταιρειών της πόλης – συμπεριλαμβανομένων των μισθών των διευθυντών των δημοτικών επιχειρήσεων του Μονάχου.

Αν και δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους κορυφαίους διευθυντές μεγάλων εταιρειών αυτοκινήτων ή τεχνολογίας, ακόμη και οι κάτοικοι του Μονάχου εκπλήσσονται με ορισμένες από τις αποδοχές τους.

Διότι ακόμη και σε περιοχές που δεν είναι ακριβώς γνωστές για την οικονομική τους επιπολαιότητα, μπορεί κανείς να κερδίσει καλά χρήματα στη σουίτα των διευθυντικών στελεχών.

Οι λεγόμενοι μισθοί χρηματοδοτούνται επίσης άμεσα ή έμμεσα από φόρους.

Εκπαίδευση και πολιτισμός

Gasteig München GmbH: Ο διευθύνων σύμβουλος Max Wagner έλαβε συνολικά 170.000 ευρώ το 2021.

Λίγο λιγότερα χρήματα κερδίζει το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων: Ο διευθύνων σύμβουλος Martin Ecker έλαβε πρόσφατα 132.000 ευρώ ως αμοιβή.

Η διευθύνουσα συνάδελφός του Susanne May έλαβε μάλιστα 133.000 ευρώ.

Υγεία και κοινωνικές υπηρεσίες

Η έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων, απεργίες, άδικες αμοιβές, εκ περιτροπής εργασία: έχουν γίνει πολλά κουτσομπολιά, αλλά οι αμοιβές εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλές. Ή μήπως όχι;

Κλινική Μονάχου: Η Κορόνα έχει ανοίξει μια τρύπα στα οικονομικά της δημοτικής κλινικής ως φορέα παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Οι τρεις διευθύνοντες σύμβουλοι Axel Fischer, Susanne Diefenthal και Dietmar Pawlik κέρδισαν συνολικά 1.171.000 ευρώ το 2021. Κατά μέσο όρο, δηλαδή 390.000 ευρώ ανά άτομο.

Marianne-Strauß-Klinik: Ο μεγαλύτερος μέτοχος εδώ είναι η πόλη του Μονάχου με 57,14% του κεφαλαίου. Ως διευθύνων σύμβουλος μπορείτε να κερδίσετε αρκετά χρήματα. Ο Ingo Kleiter έλαβε συνολικά 240.000 ευρώ το 2021.

Münchenstift: Ο Siegfried Benker λαμβάνει κάπως λιγότερα από τον συνάδελφό του. Είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Münchenstift και, σύμφωνα με την έκθεση, έλαβε 161.000 ευρώ για το 2021.

Κτίριο και στέγαση

Όμιλος Gewofag Holding GmbH: Ως σκοπός αναφέρεται η ασφαλής και κοινωνικά υπεύθυνη παροχή στέγασης για τα ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού του Μονάχου.

Η διοίκηση έλαβε συνολικά 384.700 ευρώ. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος Klaus-Michael Dengler έπρεπε να μοιραστεί τα χρήματα με έναν συνάδελφο.

Για τα υπόλοιπα χρήματα, πάντως, θα πρέπει να υπάρχει ακόμη ένα διαθέσιμο διαμέρισμα ακόμη και στο Μόναχο.

Προμήθεια, μεταφορές, κυκλοφορία

Ένας από τους πιο καλοπληρωτές της πόλης είναι το αφεντικό του αεροδρομίου: με ετήσιο μισθό 730.000 ευρώ, ο προεδρεύων διευθύνων σύμβουλος Jost Lammers είναι στην πρώτη θέση.

Το 2019, ο προκάτοχος του Lammers, Michael Kerkloh, έλαβε ακόμη μισθό 530.000 ευρώ.

Λίγο λιγότερο από τα μισά από αυτά που κέρδισε το αφεντικό του αεροδρομίου το 2019 καταβλήθηκαν στο αφεντικό της MVV το 2021.

Ο Bernd Rosenbusch έλαβε ετήσιο μισθό 266.000 ευρώ.

Άλλες εταιρείες

Ζωολογικός κήπος Hellabrunn: Συγκριτικά, ο επικεφαλής του ζωολογικού κήπου Rasem Baban λαμβάνει σχετικά λίγα, 190.000 ευρώ.

Η Stadtsparkasse München κερδίζει κάπως περισσότερα. Αν και τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μοιράζονται τις αμοιβές το 2021.

Στα 2.126.000 ευρώ, αυτό εξακολουθεί να είναι ένας μέσος όρος 531.500 ευρώ ανά άτομο.

Στην Stadtwerke, επίσης, τέσσερις διευθύνοντες σύμβουλοι πρέπει να μοιράζονται τους μισθούς. Με συνολικό ποσό 1.608.000 ευρώ, μάλλον περισσεύουν αρκετά για όλους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.