Γνωστή μάρκα κινητών τηλεφώνων αντιμετωπίζει απαγόρευση

Διαμάχη για διπλώματα ευρεσιτεχνίας στο δικαστήριο – Γνωστή μάρκα κινητών τηλεφώνων αντιμετωπίζει απαγόρευση πωλήσεων στη Γερμανία – για συγκεκριμένο λόγο…

Η Nokia είναι πλέον καλά εξασκημένη στις αγωγές για διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Τώρα η επόμενη μάρκα κινητών τηλεφώνων θα μπορούσε να απειληθεί με απαγόρευση πωλήσεων στη Γερμανία.

Η φινλανδική κατασκευάστρια εταιρεία smartphone Nokia θέλει να βεβαιωθεί γι’ αυτό.

Ο κινέζος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων Vivo παραβίασε μια πατέντα της Nokia. Σύμφωνα με τον ιστότοπο τεχνολογικών ειδήσεων “heise online”, αυτή ήταν η ετυμηγορία του περιφερειακού δικαστηρίου του Μανχάιμ.

Διαφωνία σχετικά με την άδεια χρήσης

Σύμφωνα με το “heise online”, η εν λόγω πατέντα είναι απαραίτητη για τα πρότυπα κινητής τηλεφωνίας LTE και 5G.

Η βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας είχε ήδη συμφωνήσει ότι οι εν λόγω πατέντες πρέπει να αδειοδοτούνται “με δίκαιους, εύλογους και αμερόληπτους όρους”, εν συντομία FRAND.

Αυτό σημαίνει ότι άλλοι κατασκευαστές θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν την πατέντα για τα τηλέφωνά τους με την άδεια της Nokia.

Αλλά ήδη στην περίπτωση της κινεζικής μάρκας κινητών τηλεφώνων Oppo, οι διαφωνίες σχετικά με την ίδια πατέντα της Nokia κατέληξαν στο δικαστήριο.

Απόσυρση από τη γερμανική αγορά

Εάν η Nokia διεκδικήσει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Vivo, ο κινέζος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων αντιμετωπίζει πλέον απαγόρευση πωλήσεων στη γερμανική αγορά.

Παρόμοια μοίρα είχε και η μάρκα κινητών τηλεφώνων Oppo πέρυσι.

Μετά την επιτυχή άσκηση αγωγής ασφαλιστικών μέτρων από τη Nokia, ο κατασκευαστής δεν είχε πλέον τη δυνατότητα να πωλεί τα smartphones του στη Γερμανία.

Η Vivo δηλώνει στο “heise online” ότι κάνει ήδη προετοιμασίες για να “αναστείλει την πώληση και το μάρκετινγκ των εν λόγω προϊόντων μέσω των επίσημων καναλιών της vivo Γερμανίας“.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η Vivo δεν το βάζει κάτω. Η εταιρεία σκοπεύει να ασκήσει έφεση. Απαντώντας σε ερώτηση του “heise online”, η Vivo αναφέρει ότι εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με τη Nokia για την ανανέωση της άδειας.

Ωστόσο, η Nokia δεν εκπληρώνει “την υποχρέωσή της να προσφέρει άδεια χρήσης με όρους FRAND”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης