Μεταμόσχευση: Άξιζαν οι 948 ημέρες υπομονής για έναν 8χρονο!

Είχε αντέξει γενναία 948 ημέρες στο παιδοκαρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου LMU. Τώρα ο μικρός Μάρκο (8 ετών) έλαβε επιτέλους την νέα του καρδιά.

Την περασμένη Πέμπτη (5 Ιανουαρίου), η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Μόναχο, όπως ανακοίνωσε τώρα το νοσοκομείο.

Ο Marco (8) έχει επιτέλους νέα καρδιά: επιτυχής επέμβαση στο Μόναχο

Τον Φεβρουάριο του 2020, ο Μάρκο αρρώστησε από γρίπη, η οποία δεν θεραπεύτηκε πλήρως και “επιτέθηκε” στην καρδιά του.

Ο καρδιακός μυς του είχε υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη. Ως αποτέλεσμα, του εμφυτεύθηκε τεχνητή καρδιά.

Μια “κανονική” ζωή εκτός των τειχών του νοσοκομείου ήταν επομένως εκτός συζήτησης. Η μακρά αναμονή για έναν δότη άρχισε.

“Σε μια επέμβαση διάρκειας περίπου πέντε ωρών, η τεχνητή καρδιά αντικαταστάθηκε από το όργανο του δότη από τη χειρουργική μας ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Hörer και τον καθηγητή Kari”, ανέφερε το νοσοκομείο LMU σχετικά με την περίπλοκη επέμβαση στις αρχές του έτους.

Ο μικρός ασθενής αναρρώνει ακόμη, “και ελπίζουμε να μπορέσουμε να τον στείλουμε σύντομα στο σπίτι του.

Ειδικά για τα παιδιά, η αναζήτηση κατάλληλων οργάνων δωρητών είναι εξαιρετικά δύσκολη, τόνισε ο Christian Hagl, Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής. Περαιτέρω συμφωνίες σχετικά με τον δωρητή δεν αποκαλύφθηκαν αρχικά.

Συγκινητικές αντιδράσεις στο Instagram: “Το 2023 θα είναι η χρονιά σου, αγαπητέ Μάρκο”.

Το νοσοκομείο LMU μοιράστηκε τα καλά νέα στη σελίδα του στο Instagram. Πολυάριθμες θετικές αντιδράσεις συγκεντρώνονται κάτω από την ανάρτηση.

“Μου φέρνει δάκρυα στα μάτια, απίστευτο! Συμβαίνουν θαύματα”, σχολιάζει ένας χρήστης εμφανώς συγκινημένος.

Υπάρχουν επίσης μηνύματα που απευθύνονται απευθείας στον οκτάχρονο ασθενή: “Τόσο υπέροχα νέα. Το 2023 θα είναι η χρονιά σου, αγαπητέ Μάρκο. Όλα, όλα τα καλύτερα!”

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.