Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για κρύο και χιόνι στη Γερμανία

Μετά από έναν μάλλον ήπιο Ιανουάριο μέχρι στιγμής, ο χειμώνας επιστρέφει στη Γερμανία. Ο ψυχρότερος αέρας από τον Βόρειο Ατλαντικό φέρνει μαζί του νιφάδες χιονιού…

Οι κάτοικοι στα νοτιοδυτικά πρέπει να προετοιμάζονται για χιόνι και παγετό στις αρχές της εβδομάδας. Ο λόγος είναι ότι η καταιγίδα Frederic κινείται από τη Μάγχη προς τη Γερμανία και, μεταξύ άλλων, φέρνει ψυχρότερο αέρα από τον Βόρειο Ατλαντικό.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD), η θερμοκρασία στη Βάδη-Βυρτεμβέργη θα πέσει κάτω από το μηδέν.

Υπάρχει επίσης μικρός κίνδυνος μεμονωμένων καταιγίδων και μπορεί να εκδηλωθούν καταιγίδες. Στο Φέλντμπεργκ του Μαύρου Δάσους, υπάρχει ακόμη και η απειλή θυελλωδών ανέμων.

Οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να πέφτουν τις επόμενες ημέρες. Την Τρίτη, αρχικά δεν θα σημειωθούν βροχοπτώσεις. Όμως, με μέγιστες θερμοκρασίες μεταξύ μείον ενός και συν έξι βαθμών, θα παραμείνει δυσάρεστο το κρύο.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης αναμένεται χιονοκάλυψη πάχους πέντε έως δέκα εκατοστών.

Για την Τετάρτη, η DWD ανακοίνωσε θερμοκρασίες μείον έναν βαθμό κατά μήκος της Άλμπ και συν τέσσερις βαθμούς στην κοιλάδα του Ρήνου.

Τη νύχτα, υπάρχει κίνδυνος χιονόπτωσης και ολισθηρότητας λόγω παγωμένης βροχής σε πολλά μέρη.

Οι βροχές των τελευταίων ημερών προκάλεσαν άνοδο της στάθμης των υδάτων σε πολλά σημεία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του κέντρου πρόβλεψης πλημμυρών της Βάδης-Βυρτεμβέργης τη Δευτέρα, δεν υπήρχε υπερτοπικός κίνδυνος πλημμύρας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.