Οι μισές πτήσεις από το Ντίσελντορφ ακυρώνονται λόγω απεργίας

Το προσωπικό εδάφους και check-in πραγματοποιεί μονοήμερη προειδοποιητική απεργία στο τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας την Παρασκευή. Πολλές πτήσεις που εξακολουθούν να εκτελούνται παρουσιάζουν καθυστερήσεις.

Το συνδικάτο Verdi οργάνωσε άλλη μια απεργία του προσωπικού εδάφους σε γερμανικό αεροδρόμιο – αυτή τη φορά στο Ντίσελντορφ, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και το τρίτο μεγαλύτερο της χώρας.

Τα μισά από τα 700 άτομα του προσωπικό εδάφους και check-in του αεροδρομίου ήταν προγραμματισμένο να βρίσκονται σε υπηρεσία το πρωί της Παρασκευής, ωστόσο μόνο το 10% περίπου εμφανίστηκε – με τους υπόλοιπους να απεργούν για όλη την ημέρα.

Περίπου οι μισές από όλες τις πτήσεις που επρόκειτο να φτάσουν και να φύγουν από το Ντίσελντορφ την Παρασκευή ακυρώθηκαν.

Η αρχή του αεροδρομίου προειδοποιεί επίσης τους ταξιδιώτες να αναμένουν καθυστερήσεις στις πτήσεις που εξακολουθούν να εκτελούνται.

Το DUS (Διεθνές αεροδρόμιο Ντίσελντορφ) ζητά από τους επηρεαζόμενους ταξιδιώτες να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες ή τους ταξιδιωτικούς πράκτορες τους για να προγραμματίσουν εκ νέου τις πτήσεις ή να προβούν σε εναλλακτικές διευθετήσεις για το ταξίδι ή τη διαμονή τους, ανάλογα με τις ανάγκες.

Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της πτήσης σας στον ιστότοπο του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, οι επιβάτες αεροπορικών εταιρειών δικαιούνται κανονικά αποζημίωση έως 600 ευρώ, εάν η πτήση τους ακυρωθεί, είναι υπεράριθμη ή καθυστερήσει περισσότερο από τρεις ώρες.

Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο εάν η αεροπορική εταιρεία είναι υπεύθυνη για την καθυστέρηση ή την ακύρωση της πτήσης.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να λάβουν περισσότερες διευκρινίσεις από την αεροπορική τους εταιρεία σχετικά με το ποια αποζημίωση μπορεί να είναι διαθέσιμη.

Οι εργαζόμενοι απεργούν για ένα σχέδιο που θα τους αφήσει χωρίς αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης. Περίπου 700 θέσεις εργασίας κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ.

Την Τετάρτη, το συνδικάτο Verdi οργάνωσε επίσης απεργία στο αεροδρόμιο BER του Βερολίνου για τις αμοιβές και τη διάρκεια των συμβάσεων, με αποτέλεσμα η αρχή του αεροδρομίου της πρωτεύουσας να ακυρώσει όλες τις πτήσεις εκείνη την ημέρα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.