Μυστηριώδης μαύρη ουσία ανακαλύφθηκε σε γερμανικό νησί

Μια άγνωστη ακόμη ουσία ανακαλύφθηκε την Πέμπτη στο νησί Baltrum της Βόρειας Θάλασσας. Η πυροσβεστική κάνει λόγο για μια παχύρρευστη μαύρη μάζα..

Την Πέμπτη, υπήρξε μια ασυνήθιστη επιχείρηση για την πυροσβεστική υπηρεσία του Baltrum.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ένωση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της περιοχής Aurich, ένας πεζός ανακάλυψε μια άγνωστη, μαύρη ουσία στους αμμόλοφους του νησιού της Βόρειας Θάλασσας.

Ως εκ τούτου, αναπτύχθηκαν αμέσως ειδικές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της δημοτικής πυροσβεστικής Alexander Gutbier-Wach, δεν είναι ακόμη σαφές τι είδους ουσία είναι.

Μετά από έρευνες των ειδικών σε θέματα επικίνδυνων εμπορευμάτων, ήταν τουλάχιστον σαφές ότι η ουσία που ανακαλύφθηκε δεν αποτελούσε κίνδυνο για τον πληθυσμό του νησιού.

Μια υπόθεση: η σκούρα, παχύρρευστη μάζα θα μπορούσε να είναι ένα είδος ασφάλτου – ένα προϊόν ορυκτελαίου που χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή δρόμων.

Πεζός ανακαλύπτει άγνωστη ουσία

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ένας πεζός είχε βρει την ουσία στους αμμόλοφους όχι μακριά από το μονοπάτι πολύ ανατολικά του νησιού την Πέμπτη.

Ο άνδρας ειδοποίησε αμέσως την πυροσβεστική και το γραφείο δημόσιας τάξης.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που βρέθηκαν στο σημείο προσπάθησαν στη συνέχεια να συλλέξουν τη μαύρη μάζα με φτυάρια μέσα σε μια σακούλα.

Μετά από περίπου 45 λεπτά, η μυστηριώδης ουσία αποκαλύφθηκε σε περίπου τρία τετραγωνικά μέτρα.

Την επόμενη ημέρα, ειδικοί από τη μονάδα επικίνδυνων υλικών της πυροσβεστικής Sandhorst και τη μονάδα NBC της πυροσβεστικής Osterhusen ήρθαν στο νησί με εξοπλισμό μέτρησης για να εξετάσουν την ουσία.

Πήραν δείγμα και το μετέφεραν στην ηπειρωτική χώρα. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Το Baltrum είναι το μικρότερο από τα επτά κατοικημένα νησιά της Ανατολικής Φρισίας και έχει περίπου 500 κατοίκους.

Μεταξύ άλλων, το νησί είναι γνωστό για την αυστηρή απαγόρευση της κυκλοφορίας μηχανοκίνητων οχημάτων.

Αυτό καθιστά το Baltrum ένα από τα πολλά νησιά της Βόρειας Θάλασσας χωρίς αυτοκίνητα στη Γερμανία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης