Νέα ελπίδα έρχεται από τη Γερμανία για εκατομμύρια ασθενείς

Η Schreiner Group, με έδρα το Oberschleissheim της Γερμανίας, ανέπτυξε ένα επίθεμα πλάσματος για ανίατες πληγές. Η εταιρεία έλαβε το Βαυαρικό Βραβείο Καινοτομίας για αυτή την εξέλιξη

Ένας επίδεσμος από ψυχρό πλάσμα που κλείνει ακόμη και φαινομενικά ανίατες πληγές. Αυτό που ακούγεται σαν ιατρικό θαύμα, χάρισε στον όμιλο Schreiner το ειδικό βραβείο του Βαυαρικού Βραβείου Καινοτομίας.

Το προϊόν με την ονομασία “Coldplasmapatch”, το οποίο έλαβε το σημαντικό βραβείο, θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήριο για δεκάδες εκατομμύρια ασθενείς που υποφέρουν από ανοιχτές πληγές.

Είτε προκαλείται από πολυανθεκτικά μικρόβια, είτε από διαβήτη είτε από έλκη που προκαλούνται από φλεβικές διαταραχές, ο ακρωτηριασμός – αν είναι δυνατόν – παραμένει συχνά η έσχατη λύση.

Μόνο στη Γερμανία, τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από ανίατες πληγές. Αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος.

Το Coldplasmapatch, το ιατρικό προϊόν που ανέπτυξε ο όμιλος Schreiner, είναι ένας επίδεσμος τραύματος υψηλής τεχνολογίας που βασίζεται σε τυπωμένα ηλεκτρονικά.

Σε αυτό παράγεται ψυχρό πλάσμα που σκοτώνει τα πολυανθεκτικά βακτήρια, προάγει την αναγέννηση των κυττάρων και είναι έτσι σε θέση να επουλώσει ακόμη και χρόνιες πληγές. Η τεχνολογία βασίζεται στα ευρήματα της φυσικής του πλάσματος.

Το βραβείο απονεμήθηκε από την Ulrike Wolf, υπουργική διευθύντρια του βαυαρικού υπουργείου Οικονομικών, στον Thomas Köberlein, διευθυντή τμήματος της Schreiner ProTech, ενός από τα τρία τμήματα της εταιρείας με έδρα το Oberschleißheim.

Η εξαιρετική τεχνολογική ανάπτυξη της οικογενειακής επιχείρησης, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, έκανε τον υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας Hubert Aiwanger να ενθουσιαστεί:

“Οι επιτυχημένες βαυαρικές επιχειρήσεις όπως ο όμιλος Schreiner Group αναπτύσσουν νέα προϊόντα για τις αγορές του μέλλοντος και είναι θαρραλέες και πρόθυμες να αναλάβουν κινδύνους”.

Χάρη σε αυτές τις αφοσιωμένες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, η βαυαρική οικονομία κατέχει ηγετική θέση στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Εταιρείες όπως η Schreiner είναι καθοριστικές για το “τοπίο της καινοτομίας στη Γερμανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη”, δήλωσε ο υπουργός.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.