Έρχεται νέο Discounter με 2000+ υποκαταστήματα στη Γερμανία

Ήδη υπάρχει 17 χώρες σε όλο τον κόσμο: Το νέο Discounter θέλει να ανοίξει πάνω από 2000 υποκαταστήματα στη Γερμανία

Ένα νέο discounter έχει επικεντρωθεί στη Γερμανία. Η πολωνική αλυσίδα Pepco έχει συγκεκριμένα σχέδια επέκτασης. Περισσότερα από 2000 υποκαταστήματα πρόκειται να ανοίξουν στη Γερμανία.

Πληθωρισμός; Ύφεση; με εμάς τίποτα! Η επέκταση είναι το σύνθημα του γίγαντα Pepco. Η πολωνική εταιρεία “επιτίθεται” στη Γερμανία.

Η τρέχουσα οικονομική κρίση δεν φαίνεται να εντυπωσιάζει σχεδόν καθόλου την εταιρεία. Μακροπρόθεσμα, το δίκτυο υποκαταστημάτων στη Γερμανία πρόκειται να αυξηθεί σε πάνω από 2.000 σημεία.

Συγκριτικά, καθιερωμένοι ανταγωνιστές όπως η Kik ή η Tedi έχουν 2.700 και 2.500 καταστήματα στη Γερμανία.

Η έννοια της Pepco

Η Pepco ξεκίνησε πολύ μικρή, ανοίγοντας το πρώτο της κατάστημα στην Πολωνία το 2004. Ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη, η Pepco πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή θριαμβευτική πορεία.

Όπως αναφέρει η Die Welt, η Pepco είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα discounters στην Ευρώπη με 3.000 καταστήματα.

Η γκάμα περιλαμβάνει κυρίως ρούχα σε χαμηλές τιμές για οικογένειες, σκεύη κουζίνας, παιδικά παιχνίδια, διακοσμητικά αντικείμενα και είδη καθημερινής ανάγκης.

Σε αντίθεση με τις Tedi, Woolworth, Kik και τα παρόμοια, η πολωνική εταιρεία κερδίζει πόντους όχι μόνο με χαμηλές τιμές αλλά και με μια ευχάριστη ατμόσφαιρα αγορών.

Η συγκριτικά υψηλή ποιότητα των προϊόντων είναι επίσης ένα μοναδικό στοιχείο.

“Οι χαμηλές τιμές δεν σημαίνουν απαραίτητα κακή ποιότητα ή παραγωγή υπό κακές συνθήκες”, λέει ο Patrick Steiger, υπεύθυνος για την επιχειρησιακή δραστηριότητα της Pepco στη Γερμανία.

“Παράγουμε κυρίως σε μεγάλες ποσότητες και έτσι κρατάμε τις τιμές μας χαμηλές”. Η μακροχρόνια συνεργασία με τους κατασκευαστές συμβάλλει επίσης σε αυτό, είπε.

Πρόκληση για την Kik & Co.

Η Pepco δεν βλέπει κανένα πρόβλημα με τον μακροχρόνιο ανταγωνισμό. Με την εστίασή της σε χαμηλού κόστους ρούχα για την οικογένεια, καθώς και σε είδη οικιακής χρήσης και διακοσμητικά είδη, η εταιρεία μπαίνει δυναμικά.

Η “όμορφη εμπειρία αγορών” το διαφοροποιεί από τους άλλους ανταγωνιστές.

Με τον “Κώδικα Δεοντολογίας” της, η Pepco αναλαμβάνει επίσης την υποχρέωση να συμμορφώνεται με τα νόμιμα πρότυπα της αλυσίδας εφοδιασμού και να διασφαλίζει τη διαφάνεια και την ασφάλεια της εργασίας.

Όλες οι γερμανικές πόλεις με περισσότερους από 20.000 κατοίκους είναι επιλέξιμες για ένα υποκατάστημα της Pepco. Στην αρχική φάση, η έμφαση θα δοθεί κυρίως στην ανατολική Γερμανία.

Ωστόσο, μπορεί να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να δημιουργηθούν τα 2.000 υποκαταστήματα που έχουν τεθεί ως στόχος στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τη Welt, το πρόχειρο χρονοδιάγραμμα της εταιρείας είναι τουλάχιστον τρία έως τέσσερα χρόνια – και το αν θα είναι πράγματι τόσα πολλά, μένει να το δούμε.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης