Προσοχή: Νέος φορολογικός νόμος σε Ebay, Etsy, Amazon και Vinted

Γυναίκα βάζει τον άντρα της σε αγγελία στο Ebay

Προσοχή, νέος φορολογικός νόμος! Τι πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουν οι πωλητές σε Ebay, Etsy, Amazon και Vinted…

Σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το Ebay, το Amazon και το Etsy, οι πωλητές μπορούσαν προηγουμένως να πωλούν ιδιωτικά αγαθά αφορολόγητα. Με την εισαγωγή ενός νέου νόμου, αυτό δεν θα είναι πλέον δυνατό από το 2023.

Μέχρι τώρα, οι χρήστες στις πλατφόρμες συναλλαγών είχαν τη δυνατότητα να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά πουλώντας ιδιωτικά αγαθά.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει όριο ως προς το πότε η πώληση γίνεται εμπορική – και αποφασίζεται κατά περίπτωση.

Την 1η Ιανουαρίου 2023 τέθηκε σε ισχύ ο “νόμος περί φορολογικής διαφάνειας των πλατφορμών”, ή εν συντομία PStTG, ο οποίος στο μέλλον θα επηρεάσει, μεταξύ άλλων, τις πωλήσεις από ιδιώτες.

Ο νόμος επηρεάζει κυρίως τους λεγόμενους ιδιώτες χρήστες, οι οποίοι θα πρέπει να δηλώνονται στην εφορία από τις διαδικτυακές πλατφόρμες από το 2023.

Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα των συναλλαγών θα διαβιβάζονται εάν πωλούνται περισσότερα από 30 είδη ετησίως ή εάν εισπράττονται περισσότερα από 2.000 ευρώ.

Θα μεταδοθούν τα ακόλουθα δεδομένα: Όνομα του πωλητή, φορολογικός αριθμός, ταχυδρομική διεύθυνση και τραπεζικά στοιχεία.

Επηρεάζονται πλατφόρμες όπως οι Ebay, Etsy, Vinted, Amazon και Booklooker. Ο νέος νόμος έχει ως στόχο να αποτρέψει την παράκαμψη των κερδών σε αυτές τις πλατφόρμες από την εφορία ή την Ομοσπονδιακή Κεντρική Φορολογική Υπηρεσία, αναφέρει η Giga.

Ως αποτέλεσμα, τα γραφεία θα έχουν καλύτερη εικόνα των άλλων εισοδημάτων κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Η γερμανική κυβέρνηση εφάρμοσε την οδηγία 2021/514 της ΕΕ, η οποία έχει ως στόχο να επιτρέψει τη διεθνή διαβίβαση δεδομένων μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να καταγραφούν και οι ξένοι πάροχοι.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης