Η NRW απορρίπτει τη νομιμοποίηση κάνναβης σε περιφερειακό επίπεδο

Η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας αμφισβητεί τα σχέδια της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τη δοκιμαστική νομιμοποίηση της κάνναβης σε ορισμένες περιοχές της χώρας, αλλά οι τοπικές κυβερνήσεις της Κολωνίας, του Μύνστερ και της Βόννης δηλώνουν ότι εξακολουθούν να θέλουν να συμμετάσχουν.

Η κυβέρνηση της NRW απορρίπτει τα περιφερειακά σχέδια νομιμοποίησης της χρήσης κάνναβης

Η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας τοποθετήθηκε ενάντια στα σχέδια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να δοκιμάσει τη νομιμοποίηση της κάνναβης σε ορισμένες περιοχές σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Ντίσελντορφ δήλωσε ότι το βόρειο γερμανικό κρατίδιο αντιτίθεται στις δοκιμαστικές περιοχές λόγω “των κινδύνων εγκεφαλικών βλαβών που σχετίζονται με την κάνναβη σε νέους έως 25 ετών”.

Η στάση του Ντίσελντορφ έρχεται λίγο περισσότερο από ένα μήνα αφότου ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ και ο υπουργός Γεωργίας Τζεμ Οζντεμίρ ανακοίνωσαν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιταχύνει τα σχέδιά της και θα νομιμοποιήσει την κάνναβη το 2023.

Σύμφωνα με το νεότερο σχέδιο νόμου για τη νομιμοποίηση, η κατανάλωση και οι πωλήσεις κάνναβης θα ρυθμίζονται αυστηρά στις Anbauvereinigungen (ενώσεις καλλιέργειας), που ονομάζονται “κοινωνικές λέσχες κάνναβης”.

Το αρχικό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα νομιμοποιούνταν οι πωλήσεις κάνναβης σε φαρμακεία και άλλα εξειδικευμένα καταστήματα, δεν έχει ακόμη τεθεί προς το παρόν σε εφαρμογή, αλλά οι Lauterbach και Özdemir δήλωσαν ότι αυτό θα δοκιμαστεί σε ορισμένες περιοχές και θα εισαχθεί εάν οι δοκιμές κριθούν επιτυχείς.

Η Κολωνία και το Μύνστερ εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τη νομιμοποίηση μαριχουάνας σε περιφερειακό επίπεδο

Παρά τις επικρίσεις σε επίπεδο κρατιδίων, ορισμένες γερμανικές πόλεις γνωστοποιούν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι εξακολουθούν να είναι ανοικτές να συμμετάσχουν στις περιφερειακές δοκιμές νομιμοποίησης.

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η Κολωνία και το Μύνστερ δήλωσαν ότι εξακολουθούν να επιθυμούν να συμμετάσχουν στις περιφερειακές δοκιμές.

Μιλώντας στην Rheinische Post, εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της Βόννης δήλωσε επίσης ότι η πόλη θα ήθελε ακόμη να συμμετάσχει.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα ομόσπονδα κρατίδια θα μπορούν να μην συμμετέχουν στις περιφερειακές δοκιμές.

Και στο Ντίσελντορφ, μεγάλο μέρος του δισταγμού προέρχεται από το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη παράσχει ένα σταθερό σχέδιο για το πώς οι δοκιμές θα είναι νομικά συμβατές με το δίκαιο της ΕΕ.

Πώς σκοπεύει η Γερμανία να ρυθμίσει τη χρήση μαριχουάνας για τους νέους;

Αν και οι εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας της NRW έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το πώς η νομιμοποίηση θα επηρεάσει την κατανάλωση κάνναβης για τους νέους κάτω των 25 ετών, το σχέδιο νόμου των Lauterbach και Özdemir έχει ήδη περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο η χώρα σχεδιάζει να απαγορεύσει την πώληση και να ρυθμίσει την κατανάλωση κάνναβης σε παιδιά και νεαρά άτομα.

Οι λέσχες κάνναβης θα επιτρέπεται να πωλούν χόρτο μόνο σε άτομα που είναι μέλη της λέσχης και θα περιορίζεται η λειτουργία τους κοντά σε Kitas και σχολεία.

Τα μέλη θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών και όσοι είναι μεταξύ 18 και 21 ετών θα μπορούν να αγοράζουν μόνο κάνναβη με μέγιστη περιεκτικότητα THC 10 τοις εκατό και θα περιορίζονται στην αγορά το πολύ 30 γραμμαρίων το μήνα.

Τα μέλη άνω των 21 ετών θα μπορούν να αγοράζουν το πολύ 50 γραμμάρια το μήνα, τα οποία θα πωλούνται σε “ουδέτερη συσκευασία ή χωρίς συσκευασία”, ώστε να αποφεύγονται τα “κίνητρα κατανάλωσης”.

Σύμφωνα με το dpa, κάθε λέσχη θα πρέπει επίσης να συντάσσει ένα σχέδιο προστασίας της υγείας και της νεολαίας, καθώς και να διορίζει έναν εκπαιδευμένο υπεύθυνο πρόληψης του εθισμού.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης