Ντόρτμουντ: Πληροφορίες για την απονομή του πρωταθλήματος

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι πιθανό να κόψει πρώτη το νήμα το Σαββατοκύριακο της Πεντηκοστής: Σε περίπτωση που η BVB κατακτήσει την “σαλατιέρα”, θα υπάρξουν επίσημοι εορτασμοί την Κυριακή…

Σε περίπτωση που η BVB κατακτήσει το πρωτάθλημα της Bundesliga το Σάββατο, η επίσημη γιορτή για το πρωτάθλημα θα γίνει την Κυριακή.

Αυτό ανακοίνωσαν η πόλη του Ντόρτμουντ και η BVB σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Έχει προγραμματιστεί για την επομένη του αγώνα μια τετράωρη αυτοκινητοπομπή μέσα από το Ρέβιερσταντ.

Το σημείο εκκίνησης στις 12.09 μ.μ. θα είναι η τοποθεσία Westfalenhütte. Από εκεί θα μεταβεί στην πλατεία Borsigplatz.

Αφού το όχημα με τους παίκτες και τους προπονητές κάνει ένα γύρο τιμής από την Borsigplatz, θα ξεκινήσει προς το κέντρο της πόλης γύρω στη 1.09 μ.μ. και θα καταλήξει στο Dortmunder Wall, σύμφωνα με τον δήμαρχο Thomas Westphal.

Ο τελικός σταθμός θα είναι στη συνέχεια το Dortmunder U.

Η πόλη του Ντόρτμουντ αναμένει ότι η περιήγηση θα διαρκέσει από τέσσερις έως τεσσεράμισι ώρες. Οι πρωταθλητές θα εγγραφούν στη “Χρυσή Βίβλο” της πόλης του Ντόρτμουντ.

Η αστυνομία αναμένει τουλάχιστον 200.000 συμμετέχοντες

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ντόρτμουντ Γκρέγκορ Λάνγκε αναμένει τουλάχιστον 200.000 συμμετέχοντες την Κυριακή. “Η οργάνωσή μας θα είναι τέτοια ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε και περισσότερο κόσμο”, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

“Θα είμαστε σε επιφυλακή με ισχυρές δυνάμεις, ανυπομονούμε για τις προκλήσεις και έχουμε προετοιμαστεί”, συνέχισε ο αρχηγός της αστυνομίας και απηύθυνε έκκληση στους φιλάθλους: “Συμπεριφερθείτε ειρηνικά. Όλοι έχουν την ευκαιρία να δείξουν το Ντόρτμουντ ως μια θετική τοποθεσία”.

Μέχρι και 400.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για την παρέλαση νίκης γύρω από τη θρυλική Borsigplatz το 2012, και είναι πιθανό να υπάρχει παρόμοιος συνωστισμός στην πόλη το Σαββατοκύριακο της Πεντηκοστής – η BVB παίζει με τη Μάιντς το Σάββατο στις 3.30 μ.μ., και ένα μαζικό πάρτι είναι ήδη σχεδιασμένο για το Σάββατο, αν κερδίσει.

Δεν υπάρχει δημόσια θέαση στο κέντρο της πόλης

Ωστόσο, δεν θα υπάρξει δημόσια θέαση του αγώνα στην πόλη το Σάββατο. Ο δήμαρχος Westphal εξήγησε την απόφαση λέγοντας ότι δεν βρέθηκε κατάλληλη λύση με τον κάτοχο των δικαιωμάτων Sky.

Η πόλη και η BVB είχαν δοκιμάσει τα πάντα, αλλά υπήρχαν διαφορετικές απόψεις για το πότε και πώς θα αποδώσει, δήλωσε ο Westphal.

Πριν από το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, η BVB βρίσκεται δύο βαθμούς μπροστά από την FC Bayern στην κορυφή του πίνακα και με νίκη θα είχε εξασφαλίσει τον ένατο τίτλο της.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης