Ο πληθυσμός της Γερμανίας σπάει ρεκόρ: 84+ εκατομμύρια

Ο πληθυσμός της Γερμανίας ξεπερνά για πρώτη φορά τα 84 εκατομμύρια

Στο τέλος του 2022, περίπου 84,4 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν στη Γερμανία. Αν και περισσότεροι πέθαναν από όσους γεννήθηκαν, ο πληθυσμός αυξήθηκε…

Ο λόγος γι’ αυτό: η αυξημένη μετανάστευση – ιδίως από την Ουκρανία. ο γερμανικός πληθυσμός αυξήθηκε κατά 1,3% πέρυσι. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Το 2021, η αύξηση του πληθυσμού ήταν μόλις 0,1%. στο τέλος του 2022, 72 εκατομμύρια Γερμανοί και 12,3 εκατομμύρια άτομα με ξένη υπηκοότητα ζούσαν στη Γερμανία.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των Ουκρανών που ζουν στη Γερμανία αυξήθηκε περισσότερο από έξι φορές μεταξύ της αρχής και του τέλους του έτους, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Το ποσοστό των αλλοδαπών στο συνολικό πληθυσμό αυξήθηκε από 13,1% σε 14,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας στη Γερμανία

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, ο αυξανόμενος αριθμός των ατόμων με ξένη υπηκοότητα έχει, μεταξύ άλλων, αντίκτυπο στα δημογραφικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού, καθώς η ηλικιακή διάρθρωση διαφέρει σημαντικά από εκείνη του γερμανικού πληθυσμού:

Από τον γερμανικό πληθυσμό, το 18,6% ήταν πέρυσι κάτω των 20 ετών, το 49% ήταν μεταξύ 20 και 59 ετών και το 32,4% ήταν άνω των 59 ετών.

Αντίθετα, οι κάτω των 20 ετών μεταξύ των ατόμων με ξένη υπηκοότητα αντιπροσώπευαν το 20,2%. Πάνω από τα δύο τρίτα των ατόμων χωρίς γερμανικό διαβατήριο ήταν ηλικίας 20 έως 59 ετών και το 12,4% άνω των 59.

Επίσης, το 2022, περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν παρά γεννήθηκαν. Αυτό το πλεόνασμα των θανάτων σε σχέση με τον αριθμό των γεννήσεων αυξήθηκε περαιτέρω σε 327.000.

Αύξηση του πληθυσμού σε όλα τα ομόσπονδα κρατίδια

Σε απόλυτους αριθμούς, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση των κατοίκων με 215.000 άτομα.

Ακολουθεί η Βαυαρία με 192.000 και η Βάδη-Βυρτεμβέργη με 156.000 άτομα.

Ωστόσο, σε ποσοστιαίους όρους, τα κρατίδια-πόλεις του Βερολίνου και του Αμβούργου παρουσίασαν τις υψηλότερες αυξήσεις με 2,1% το καθένα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης