Πρώτη εργασία σε Porsche – Mercedes: Πόσο είναι ο βασικός μισθός;

Newsroom

Updated on:

Νέο εργοστάσιο στη Γερμανία ετοιμάζει η Mercedes

Η πρακτική εξάσκηση σε μια από τις μεγαλύτερες γερμανικές εταιρείες δεν είναι μόνο καλή για το βιογραφικό σου σημείωμα, αλλά και για το πορτοφόλι σου.

Η Porsche, η Mercedes-Benz και η Bosch είναι από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες του πλανήτη και πολλοί φοιτητές αναζητούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους σε αυτές.

Ο απόλυτος οδηγός για να βρεις δουλειά στη Γερμανία

Πέρα από το ίματζ και την σιγουριά που προσφέρουν αυτές οι εταιρείες, οι φοιτητές θέλουν να εξασφαλίσουν μια μοναδική ευκαιρία σταδιοδρομίας και φυσικά να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτές και μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής τους.

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, οι συγκεκριμένες θέσεις πρακτικής εξάσκησης είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και ένας πολύ μεγάλος αριθμός ενδιαφερόμενων στέλνει συχνά βιογραφικό σημείωμα σε αυτές τις φίρμες.

Τι μισθό προσφέρουν όμως στους εκπαιδευμένους τους;

Η Γερμανία διαθέτει προηγμένη αυτοκινητοβιομηχανία και πρωτοπορεί στους τομείς της εξέλιξης τεχνολογιών και την κατασκευή οχημάτων, γεγονός που εκτιμάται από τους εργαζόμενους.

Για να διατηρηθεί όμως σε αυτό το υψηλό επίπεδο, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναζητά τους καλύτερους μελλοντικούς «ειδικούς» και τους πληρώνει καλά για αυτό.

Έρευνα: Οι καλύτεροι εργοδότες στη Γερμανία

Οι εργαζόμενοι που πραγματοποιούν την πρακτική τους εξάσκηση σε αυτές τις εταιρείες επωφελούνται από το υψηλό επίπεδο αμοιβής σε σχέση με άλλες εταιρείες και έχουν μεγάλες πιθανότητες να μείνουν εκεί να συνεχίσουν την καριέρα τους, με ότι θετικό συνεπάγεται.

Για να πραγματοποιήσει κάποιος την πρακτική του σε μία από αυτές τις εταιρείες, απαιτούνται μόνο μερικές προϋποθέσεις.

Η εγγραφή σε πανεπιστήμιο για όλη τη διάρκεια της πρακτικής είναι υποχρεωτική στις Porsche και Mercedes-Benz.

Η Bosch προσφέρει επίσης επιπλέον επιλογές πρακτικής εξάσκησης στους φοιτητές για εμπλουτισμό των γνώσεών τους και την απόκτηση εμπειρίας.

Από πλευράς μισθού, η πρακτική εξάσκηση στην αυτοκινητοβιομηχανία ποικίλλει και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το είδος της πρακτικής, η διάρκεια, η τοποθεσία και το τμήμα της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις γερμανικές ιστοσελίδες ανεύρεσης εργασίας, οι μισθοί για αυτούς που ασκούν την πρακτική τους σε αυτές τις εταιρείες κυμαίνονται μεταξύ 12.500 και 24.900 ευρώ.

Στη Mercedes-Benz, οι ασκούμενοι λαμβάνουν κατά μέσο όρο ακαθάριστο ετήσιο μισθό περίπου 17.000 ευρώ.

Ωστόσο, ανάλογα με την εμπειρία, το επίπεδο εκπαίδευσης και την τοποθεσία, μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 12.500 ευρώ και 28.900 ευρώ.

Στην Porsche, ο μέσος μισθός είναι 15.800 ευρώ ετησίως με πιθανός εύρος αποδοχών μεταξύ 12.500 ευρώ και 27.300 ευρώ.

Συγκριτικά, η Bosch πληρώνει λιγότερο τους ασκούμενους, με ετήσιο ακαθάριστο μισθό 15.400 ευρώ.

Παρόλα αυτά, οι ασκούμενοι στη Bosch συγκαταλέγονται στους πιο καλοπληρωμένους τους κλάδου, με τους μισθούς να κυμαίνονται μεταξύ 8.500 ευρώ και 24.100 ευρώ.

Πηγή: CAR&MOTOR

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης