Γερμανική κυβέρνηση: Οι Γερμανοί πρέπει να εγκαταλείψουν την Ουκρανία

Μετά τις προειδοποιήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για μια πιθανή επικείμενη ρωσική επίθεση, η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από τους πολίτες της να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung.

Η πρεσβεία στο Κίεβο θα παραμείνει ανοιχτή προς το παρόν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομοσπονδιακού υπουργείου Εξωτερικών.

H προειδοποίηση αναφέρει: “Εάν βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή στην Ουκρανία, ελέγξτε εάν η παρουσία σας είναι απολύτως απαραίτητη. Εάν όχι, φύγετε από τη χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα”.

Οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Δανία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, το Ισραήλ, η Λετονία και η Εσθονία, μεταξύ άλλων, είχαν ζητήσει προηγουμένως από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε: “Οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω της μαζικής παρουσίας και κινήσεων ρωσικών στρατιωτικών μονάδων κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Δεν μπορεί να αποκλειστεί στρατιωτική σύγκρουση”.

Το γερμανικό γενικό προξενείο στο Ντόνετσκ στο Ντνίπρο έκλεισε προσωρινά. Πρόκειται να μεταφερθεί στο Lviv (Lemberg).

Στο μέλλον, αυτό θα επιτρέψει στους υπαλλήλους να εργάζονται πιο μακριά από τη λεγόμενη γραμμή επαφής μεταξύ των ουκρανικών κυβερνητικών στρατευμάτων και των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

Μέχρι στιγμής, έχει υπάρξει ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Ουκρανία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και μερική ταξιδιωτική προειδοποίηση για τις διοικητικές περιφέρειες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ που ελέγχονται από τους αυτονομιστές και τις περιοχές κατά μήκος της γραμμής επαφής.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.