Από 12.02 ισχύουν νέοι κανόνες για τα τεστ κορωνοϊού στη Γερμανία

Από το Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022, θα ισχύουν οι νέοι κανόνες για τα τεστ κορωνοϊού στη Γερμανία: Τα δωρεάν μοριακά τεστ (PCR) θα είναι διαθέσιμα μόνο μετά από θετικό rapid τεστ αντιγόνων.

Όπως και προηγουμένως, ένα κόκκινο προειδοποιητικό μήνυμα στην εφαρμογή προειδοποίησης Corona App δεν θα είναι πλέον αρκετό για το σκοπό αυτό.

Το τροποποιημένο διάταγμα, το οποίο ρυθμίζει την ανάληψη του κόστους των τεστ, τίθεται τώρα σε ισχύ.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, τα μοριακά τεστ (PCR) θα πρέπει να επικεντρωθούν σε περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να θεωρηθεί θετικό το αποτέλεσμα του τεστ.

Κατά τη διάγνωση και την αξιολόγηση των τεστ PCR, στο μέλλον θα προτιμώνται οι ασθενείς υψηλού κινδύνου, τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (περίθαλψη, βοήθεια ένταξης, κατ’ οίκον φροντίδα) και σε ιατρικούς τομείς (ιατρεία, νοσοκομεία, νοσηλευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης).

Από το Σάββατο 12.02.2022 και μετά, ένα αρνητικό rapid τεστ αντιγόνων θα είναι αρκετό για τον πρόωρο τερματισμό της απομόνωσης ή της καραντίνας.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης