Οι “τρομοκράτες του κλίματος” είναι η λέξη της χρονιάς 2022

Κατά τη διάρκεια των δράσεων διαμαρτυρίας των ακτιβιστών για το κλίμα, έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, ο όρος “κλιματικοί τρομοκράτες”. Ο όρος έχει πλέον επιλεγεί ως το Unword of the Year 2022.

Οι ακτιβιστές “ποινικοποιήθηκαν και δυσφημίστηκαν”, αναφέρεται στην αιτιολογία. Ο όρος “κλιματικοί τρομοκράτες” επιλέχθηκε ως η “Απερίγραπτη λέξη της χρονιάς 2022”.

Αυτό ανακοινώθηκε από την εκστρατεία “Unwort” στο Μάρμπουργκ.

Ο όρος χρησιμοποιήθηκε στο δημόσιο διάλογο για να δυσφημίσει τους ακτιβιστές και τις διαμαρτυρίες τους για περισσότερη προστασία του κλίματος, δήλωσε η κριτική επιτροπή, εξηγώντας την επιλογή της.

Επικρίνει τη χρήση του όρου επειδή οι ακτιβιστές “εξισώνονται με τους τρομοκράτες και έτσι ποινικοποιούνται και δυσφημίζονται”.

Οι μη βίαιες μορφές πολιτικής ανυπακοής και δημοκρατικής αντίστασης τοποθετούνται έτσι στο πλαίσιο της βίας και της εχθρότητας προς το κράτος, κατήγγειλε η κριτική επιτροπή.

Επιπλέον, ο όρος “μετατοπίζει το επίκεντρο της συζήτησης από τα δικαιολογημένα ουσιαστικά αιτήματα της ομάδας στη μεταχείριση των διαδηλωτών”.

Ο όρος ήταν ένας από μια σειρά άλλων όρων που χρησιμοποιήθηκαν στη δημόσια συζήτηση για να δυσφημίσουν τους ακτιβιστές και τους στόχους τους, όπως “οικολογική τρομοκρατία” και “κλιματική RAF”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης