Έρευνα: Πάνω από 500 αγελάδες είναι κάτοικοι Μονάχου

Γερμανία: Σχέδια για υποχρεωτική ετικέτα καλής μεταχείρισης των ζώων

Αγελάδες στο Μόναχο: Η πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, δεν παύει ποτέ να εκπλήσσει. Σε αυτή την περίπτωση με τον αριθμό των βοοειδών που ζουν στην πόλη.

Όταν σκέφτεστε το Μόναχο, μπορεί να σκέφτεστε υψηλά ενοίκια, λίμνες, Isar ή εταιρείες του DAX. Τα βοοειδή μάλλον δεν έρχονται στο μυαλό σας.

Αποτελούν όμως και μέρος της πρωτεύουσας του κρατιδίου, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία του κρατιδίου της Βαυαρίας.

Οι στατιστικολόγοι κατέγραψαν 503 από αυτά τα ζώα στο Μόναχο. Σύμφωνα με το γραφείο, υπάρχουν 17 αγρότες στην πόλη, εκ των οποίων μόνο δύο διατηρούν αγελάδες γαλακτοπαραγωγής.

Σχεδόν οι μισοί από τους αγρότες, δηλαδή επτά, έχουν πολύ μικρό κοπάδι που δεν υπερβαίνει τα εννέα ζώα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο χώρος είναι δυσεύρετος στην πόλη.

Μια φάρμα έχει μάλιστα έναν εντυπωσιακό αριθμό 199 βοοειδών. Οι συντάκτες του t-online δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με τη Βαυαρική Στατιστική Υπηρεσία το απόγευμα της Τετάρτης για περαιτέρω πληροφορίες.

Τα περισσότερα βοοειδή στη Βαυαρία ζουν στην Άνω Βαυαρία

Στις νότιες περιφέρειες της Βαυαρίας, τα στοιχεία είναι εντελώς διαφορετικά από εκείνα του Μονάχου: το Ostallgäu είναι το πρώτο με 128.964 ζώα.

Σύμφωνα με την Κρατική Στατιστική Υπηρεσία, ακολουθούν οι περιφέρειες Rosenheim με 128.618, Unterallgäu με 124.100 και Traunstein με 104.907 βοοειδή.

Πρόκειται για περισσότερα ζώα σε κάθε περίπτωση από ό,τι σε ολόκληρη τη διοικητική περιφέρεια της Κάτω Φραγκονίας με 101.078 ζώα.

Αλλά καμία διοικητική περιφέρεια δεν έχει περισσότερα ζώα από την Άνω Βαυαρία. Με 860.687 ζώα, η Άνω Βαυαρία κατέχει αδιαμφισβήτητα την πρώτη θέση, μπροστά από τη Σουαβία με 620.674 ζώα, την Κάτω Βαυαρία με 419.588 ζώα και το Άνω Παλατινάτο με 394.745 ζώα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης