Ζήτηση για παράνομα πυροτεχνήματα από Τσεχία στη Γερμανία

Ενώ η πώληση πυροτεχνημάτων έχει απαγορευτεί στη Γερμανία, η επιχείρηση με παράνομα πυροτεχνήματα στην Τσεχία και το λαθρεμπόριο πέρα από τα σύνορα φαίνεται ότι ανθεί.

“Παρατηρούμε σημαντική αύξηση φέτος σε σύγκριση με το 2020”, δήλωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομικής Επιθεώρησης του Selb στην Άνω Φραγκονία.

Ωστόσο, σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία, η ομοσπονδιακή αστυνομία στο Selb, το Waidhaus και το Waldmünchen κοντά στα γερμανοτσεχικά σύνορα δεν παρατηρεί καμία αύξηση.

Σχεδόν καθημερινά κατάσχονται πυροτεχνήματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Selb. Την Τρίτη, νεαροί πιάστηκαν με πολλά κιλά πυροτεχνήματα σε τρεις περιπτώσεις στην περιοχή.

Την ίδια ημέρα, αστυνομικοί βρήκαν 30 κιλά απαγορευμένων πυροτεχνημάτων κατά τη διάρκεια τριών ελέγχων κοντά στο Furth im Wald, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας δήλωσε ότι συχνά επρόκειτο για περιστασιακούς αγοραστές, όπως οι εργαζόμενοι από την Τσεχία, που έφερναν κάτι μαζί τους ή για ιδιώτες που αγόραζαν για τον εαυτό τους ή για κάποιους φίλους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, οι δράστες θέλουν επίσης να μεταπωλήσουν τα αγαθά.

Τα πυροτεχνήματα αγοράζονται κυρίως σε αγορές κοντά στα σύνορα. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία, τα πυροτεχνήματα αυτά είναι συχνά επικίνδυνα.

Όποιος συλληφθεί με παράνομα πυροτεχνήματα πρέπει να αναμένει κατηγορίες βάσει του νόμου περί εκρηκτικών υλών. Επιπλέον, οι δράστες πρέπει να πληρώσουν για την δαπανηρή καταστροφή των πυροτεχνημάτων.

Στη Γερμανία, η πώληση πυροτεχνημάτων πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς απαγορεύεται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Στην Τσεχία, ωστόσο, τα πυροτεχνήματα μπορούν να πωλούνται όλο το χρόνο.

Το γεγονός ότι πέρυσι κατασχέθηκαν λιγότερα πυροτεχνήματα θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι εκείνη την περίοδο υπήρχαν εν μέρει συνοριακοί έλεγχοι και λιγότερη ταξιδιωτική κίνηση, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.