Παρέλαση Oktoberfest: Παραδοσιακή είσοδο των ζυθοποιών 22

Με εορταστικά διακοσμημένες άμαξες, οι ζυθοποιοί και οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων του φεστιβάλ ξεκινούν για το χώρο του φεστιβάλ την πρώτη ημέρα του Wiesn. Η ημερομηνία για το 2022 είναι η 17η Σεπτεμβρίου.

Οι πιο σημαντικές πληροφορίες με μια ματιά –

  • Πότε; Κάθε χρόνο το πρώτο Σάββατο της γιορτής της μπύρας στις 10:45 π.μ. (διάρκεια: περίπου 1 ώρα). Φέτος, το 2022, αυτό θα γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου.
  • Πού; Από την Josephspitalstraße μέσω των οδών Sonnenstraße, Schwanthalerstraße και Bavariaring προς το χώρο του φεστιβάλ.
  • Ποιος λαμβάνει μέρος; Η πομπή οδηγείται από το Münchner Kindl και τον δήμαρχο – συμμετέχουν επίσης οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων του Oktoberfest, οι σερβιτόροι, οι μπάντες και οι έμποροι.
  • Από πού ξεκινάει; Όπως κάθε χρόνο στην Josephspitalstraße. Η πομπή συνεχίζει κατά μήκος της Sonnenstraße, της Schwanthalerstraße μέχρι το Bavariaring, απ’ όπου οι άμαξες εισέρχονται απευθείας στην Wirtsbudenstraße.
  • Ποιος ηγείται; Η Münchner Kindl, Viktoria Ostler, προηγείται της πομπής. Πίσω της – σύμφωνα με την παράδοση – ακολουθεί ο δήμαρχος με την άμαξα του Schottenhamel, η οποία τον μεταφέρει απευθείας στην ομώνυμη σκηνή. Εκεί, στις 12 το μεσημέρι ακριβώς, ξεκινά το Oktoberfest με το πολυαναμενόμενο “O’zapft is'”.
  • Ποιος θα είναι εκεί; Συνολικά περισσότεροι από 1.000 συμμετέχοντες. Φυσικά, οι Wiesnwirte με τις άμαξές τους, καθώς και οι σερβιτόροι και οι μπάντες.

Το ίδιο ισχύει και για τους εμπόρους – φυσικά και αυτοί κυκλοφορούν με τις στολισμένες άμαξές τους. Οι άμαξες σέρνονται από ευγενή άλογα.

Πόσο καιρό υπάρχει το “Wirte-Einzug”; Ο Hans Steyrer θεωρείται ο εφευρέτης της παραδοσιακής εισόδου στη γιορτή της μπύρας. Οδήγησε την εορταστικά στολισμένη ομάδα του στην Theresienwiese για πρώτη φορά το 1879.

Από το 1894 και μετά, ο Georg Pschorr τροφοδοτούσε τους πάγκους του με μπύρα στο χώρο του φεστιβάλ. Η πρώτη κοινή εορταστική πομπή των μεγάλων ζυθοποιείων πραγματοποιήθηκε το 1925, και από τότε η πομπή έχει γίνει το αποκορύφωμα του Oktoberfest.

Ποιες άλλες πομπές υπάρχουν; Την επομένη της έναρξης, περιφερειακές ομάδες και επισκέπτες από πολλά μέρη παρελαύνουν από το κέντρο της πόλης προς την Theresienwiese στο παραδοσιακό Trachten- und Schützenzug την πρώτη Κυριακή του Oktoberfest.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.