Πάρκαρε λάθος και έγινε έξαλλη με το πρόστιμο των 30ευρώ…

Μια γυναίκα από τη Νυρεμβέργη αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο επειδή πάρκαρε το αυτοκίνητό της δίπλα σε ένα SUV εκτός των σηματοδοτημένων γραμμών. Είναι θυμωμένη με την ερμηνεία των κανονισμών στάθμευσης και απευθύνθηκε σε γερμανική εφημερίδα για να ακουστεί η φωνή της.

Στις 16 Ιανουαρίου 2023, γύρω στις 8.20 π.μ., η κ. W. από τη Νυρεμβέργη οδηγούσε για να πάει για ψώνια.

Στο χώρο στάθμευσης ενός Aldi της Νυρεμβέργης παρκάρει το αυτοκίνητό της ανάμεσα σε ένα SUV και ένα άλλο αυτοκίνητο.

Όταν επιστρέφει στο αυτοκίνητό της μετά τα ψώνια, το SUV έχει εξαφανιστεί. Υπάρχει μια κλήση στο παρμπρίζ της.

Πρέπει να πληρώσει 30 ευρώ επειδή φέρεται να παραβίασε τους κανόνες στο πάρκινγκ του Aldi. Αλλά δεν θέλει να το δεχτεί αυτό..

Επί εβδομάδες, ούτε το κατάστημα Aldi ούτε η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της Aldi έλαβαν σοβαρά υπόψη την καταγγελία της.

Η κ. W. έχει προβλήματα με το ένα γόνατο και ως εκ τούτου υποφέρει από έντονους πόνους. Λόγω αυτής της αναπηρίας, επιβεβαιώθηκε ότι έχει 40% αναπηρία, αλλά δεν έχει πάσο αυτοκινήτου.

Ως εκ τούτου, οι θέσεις στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι εκτός ορίων.

Έτσι, εκείνη την ημέρα του Ιανουαρίου, επέλεξε συγκεκριμένα τη θέση δίπλα στο SUV, καθώς ήταν κοντά στην είσοδο του καταστήματος.

Σύμφωνα με την κ. W., το SUV ήταν παρκαρισμένο υπό ελαφρά γωνία. Για το λόγο αυτό, το αυτοκίνητό της ήταν ελαφρώς μετατοπισμένο και προεξείχε περίπου 30 εκατοστά πέρα από το επισημασμένο όριο του χώρου στάθμευσης.

Η υπηρεσία στάθμευσης, η οποία παρακολουθεί τον χώρο στάθμευσης του Aldi, θεώρησε ότι αυτό αποτελούσε σοβαρή παραβίαση των κανόνων στάθμευσης και έδωσε στην πελάτισσα μια κλήση χωρίς καθυστέρηση.

Ακόμη και η χρήση θέσης στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες χωρίς την κατάλληλη άδεια θα ήταν πιο ευνοϊκή με πρόστιμο 25 ευρώ.

Δεν υπήρχε κανένα ίχνος του SUV, αλλά η κ. W. δεν γνώριζε αν είχε λάβει και αυτό κλήση. “Φυσικά ήμουν πραγματικά ενοχλημένη”, λέει.

Αυτό που την ενόχλησε περισσότερο ήταν ότι δεν είχε εμποδίσει κανέναν άλλο με το ελαφρώς μετατοπισμένο αυτοκίνητό της.

Δεν εμπόδιζε καμία έξοδο κινδύνου και δεν συνέβαιναν και πολλά άλλα πράγματα στο χώρο στάθμευσης.

Εξοργισμένη, περιέγραψε την κατάσταση στον διευθυντή του καταστήματος. Γιατί δεν τράβηξε φωτογραφίες από την αρχική κατάσταση στάθμευσης με το SUV, την ρώτησε.

Παρ’ όλα αυτά, ο διευθυντής του υποκαταστήματος υποχώρησε.

“Είπε ότι θα το εξετάσει”. Μια εβδομάδα αργότερα, ωστόσο, τηλεφώνησε στην κ. W. και ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να αλλάξει την απόφαση της υπηρεσίας στάθμευσης.

Εξοργισμένη από την “αυθαιρεσία” της υπηρεσίας στάθμευσης, επικοινώνησε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της Aldi μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όμως περιμένει μάταια για μεγάλο χρονικό διάστημα μια απάντηση. Μόνο όταν πλήρωσε την κλήση στάθμευσης έλαβε απάντηση.

Ήταν όμως απογοητευτική. Η Aldi στέκεται σταθερά πίσω από την απόφαση της υπηρεσίας στάθμευσης.

“Καθώς αποδεδειγμένα δεν συμμορφωθήκατε με τους όρους και τις προϋποθέσεις, δεν θα προβούμε στην ακύρωση της κλήσης στάθμευσης”, είναι η απάντηση στην κα W.

Ως παρηγοριά, η Aldi της στέλνει ένα κουπόνι 15 ευρώ.

“Από τότε δεν ψωνίζω από το Aldi”, εξηγεί η ίδια. Ακόμα δεν έχει εξαργυρώσει το κουπόνι. Πλέον αποφεύγει το Aldi. Παρ’ όλα αυτά, η κ. W. έχει πάρει ένα μάθημα από το εισιτήριο.

Πλέον βγάζει πάντα φωτογραφίες της κατάστασης στάθμευσης για να μπορεί να αποδείξει την αθωότητά της σε περίπτωση που προκύψει κάποια υπόθεση.

Πολλά είναι τα παράπονα από ανθρώπους που έχουν λάβει κλήσεις για στάθμευση σε χώρους στάθμευσης.

Επομένως, πριν από την επόμενη βόλτα σας για ψώνια, είναι καλύτερα να ελέγξετε ξανά αν όντως έχετε παρκάρει σωστά στις προβλεπόμενες θέσεις στάθμευσης. Διαφορετικά, μπορεί να γίνει ακριβό.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης