Ξεπέρασε το όριο για 32χλμ και πρέπει να πληρώσει 120.000 ευρώ

Γερμανία: Mercedes AMG GT63S ξέφυγε από 41 περιπολικά

Οι γερμανικές ποινές δεν είναι τίποτα μπροστά στον λογαριασμό που εισέπραξε ένας Φινλανδός: Επειδή ήταν 32 χλμ/ώρα πιο γρήγορος, πρέπει τώρα να πληρώσει μια περιουσία.

Για πολλούς ανθρώπους, δεν είναι εύκολο να τηρούν το όριο ταχύτητας όταν οδηγούν αυτοκίνητο. Είναι επικίνδυνο και μπορεί επίσης να κοστίσει πολύ ακριβά.

Αν σας πιάσουν να τρέχετε με υπερβολική ταχύτητα, συνήθως απειλείστε με ένα βαρύ πρόστιμο – αλλά αυτά συνήθως δεν έχουν μαθησιακό αποτέλεσμα για τους εύπορους.

Η Φινλανδία έχει σκεφτεί κάτι ιδιαίτερο για το θέμα αυτό. Εδώ, το ποσό του προστίμου εξαρτάται από το εισόδημα του οδηγού πάνω από μια ορισμένη ταχύτητα.

Για ανθρώπους όπως ο επιχειρηματίας Anders Wiklöf, το πρόστιμο είναι μια μικρή περιουσία. Με 82 km/h σε ζώνη 50, ήταν 32 km/h πιο γρήγορος.

Αυτό του κόστισε το ιλιγγιώδες ποσό των 120.000 ευρώ, όπως αναφέρει το φινλανδικό περιοδικό “Nya”. “Είχα μόλις αρχίσει να κόβω ταχύτητα, αλλά μάλλον ήμουν αρκετά γρήγορος και δέχθηκα τροχαία παράβαση”, ανέφερε ο Wiklöf σύμφωνα με το “Nya”.

Είπε ότι ήλπιζε ότι όλα τα χρήματα θα πήγαιναν για καλό σκοπό, ιδανικά για την υγειονομική περίθαλψη.

Εκτός από το αστρονομικό πρόστιμο, οι αρχές του είχαν κράτησαν και την άδεια οδήγησης για δέκα ημέρες.

Στη Γερμανία, η παράβαση της ταχύτητας θα του κόστιζε μόνο 228,50 ευρώ και έναν βαθμό στο Φλένσμπουργκ.

Δεν θα του είχε απαγορευτεί η οδήγηση επειδή η τελευταία παράβαση ταχύτητας που είχε κάνει ήταν πριν από δώδεκα και πλέον μήνες.

Παρ’ όλα αυτά, ο επιχειρηματίας έχει ήδη αναγκαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπερβολική ταχύτητα το 2013 και το 2018.

Τα πρόστιμά του τότε ανέρχονταν σε 95.000 και 63.680 ευρώ, αναφέρει η “Nya”.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης