Πνιγμοί: Πρωτοπόρος η Βαυαρία ακολουθεί η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Μέχρι στιγμής φέτος, στη Βαυαρία έχουν πνιγεί σημαντικά περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι.

Όπως ανέφερε την Πέμπτη η Γερμανική Ένωση Ναυαγοσωστικής (DLRG), μέχρι τον Ιούλιο είχαν χάσει τη ζωή τους 42 άνθρωποι που κολυμπούσαν στο κρατίδιο. Τους πρώτους επτά μήνες του 2021, ο αριθμός αυτός ήταν 29.

Όπως ανέφερε η DLRG κατά την παρουσίαση του προσωρινού απολογισμού του 2022 στο θέρετρο Damp του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν στη Βαλτική Θάλασσα, η Βαυαρία βρίσκεται επίσης πολύ μπροστά από τα άλλα ομόσπονδα κρατίδια όσον αφορά τον αριθμό των πνιγμών.

Ακολουθούν η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία με 30 θύματα μέχρι τον Ιούλιο και η Κάτω Σαξονία με 23. 199 άνθρωποι πνίγηκαν σε εθνικό επίπεδο, 15 περισσότεροι από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι. Η DLRG υπολόγισε τα στοιχεία από τις 20 Ιουλίου.

Ένας εκπρόσωπος της βαυαρικής ένωσης DLRG δήλωσε ότι η Βαυαρία έχει πάντα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα κατά την κολύμβηση από άλλα ομόσπονδα κρατίδια.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στη Βαυαρία υπάρχουν πολλές λίμνες. Ανάμεσά τους υπάρχουν επίσης μεγάλα, επικίνδυνα υδάτινα σώματα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, υπάρχουν 300 λίμνες κολύμβησης μόνο στο κρατίδιο σύμφωνα με την οδηγία της ΕΕ για τα ύδατα κολύμβησης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της DLRG της Βαυαρίας, Michael Förster, η αύξηση φέτος οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι το 2021 υπήρχαν ασυνήθιστα λίγα θύματα κατά την κολύμβηση – τότε είχε σημειωθεί μείωση των θανάτων κατά την κολύμβηση κατά το ένα τέταρτο περίπου. Η

ζέστη της περασμένης εβδομάδας προκαλεί τώρα την αύξηση των αριθμών και πάλι στα προηγούμενα επίπεδα, εξήγησε ο Förster. “Τότε είναι που οι άνθρωποι πάνε για κολύμπι”.

Σύμφωνα με τους ναυαγοσώστες, τα περισσότερα θύματα είναι άνδρες. Μόνο 8 από τους 42 πνιγμένους στη Βαυαρία ήταν γυναίκες.

Σχεδόν τα μισά από τα θύματα πνιγμού έχασαν τη ζωή τους σε λίμνη (20 περιπτώσεις), ενώ 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε ποτάμια στο κρατίδιο της Βαυαρίας.

Λόγω αυτών των στοιχείων, η πρόεδρος της DLRG, Ute Vogt, απηύθυνε έκκληση στους κολυμβητές να μην πηγαίνουν σε λίμνες χωρίς επίβλεψη και σε καμία περίπτωση σε ποτάμια.

“Αν συμβεί κάτι εκεί, η πιθανότητα να υπάρξει βοήθεια είναι συχνά μηδενική”, δήλωσε.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.