Ποιες γερμανικές πόλεις είναι οι πιο αγενείς και πιο ευγενικές;

Η αγένεια είναι ένα από τα σημαντικότερα πολιτισμικά σοκ που υφίστανται οι ξένοι μετά τη μετακόμισή τους στη Γερμανία, αλλά μήπως κάποια μέρη είναι χειρότερα από άλλα;

Μια έρευνα κατέταξε τις πιο αγενείς πόλεις της Γερμανίας – και, σε μια αναπάντεχη ανατροπή, αποδεικνύεται ότι το Βερολίνο δεν είναι η χειρότερη.

Σε ποιες γερμανικές πόλεις είναι πιθανό να λάβετε αυτάρεσκες, μύχιες ή ακόμη και εντελώς ξινές απαντήσεις σε τυπικές, ευγενικές ερωτήσεις;

Πού είναι πιο πιθανό ή λιγότερο πιθανό να σας χτυπήσουν στο δρόμο χωρίς να σας ζητήσουν ξεκάθαρα συγγνώμη στη συνέχεια;

Ποιος είναι πιο πιθανό να κάνει θόρυβο δημοσίως, να μη σέβεται τον προσωπικό χώρο, να μην αφήνει φιλοδώρημα, να είναι αγενής με το προσωπικό εξυπηρέτησης ή να κόβει την ουρά;

Η βρετανική εταιρεία ερευνών αγοράς Censuswide, για λογαριασμό της πλατφόρμας εκμάθησης γλωσσών Preply, έθεσε αυτά και άλλα ερωτήματα σε μια έρευνα σε πάνω από 1.500 άτομα σε 20 μεγάλες γερμανικές πόλεις.

Με βάση τις απαντήσεις, συγκέντρωσε τα αποτελέσματα και έδωσε σε κάθε πόλη μια βαθμολογία ευγένειας και τις κατέταξε μαζί με άλλες μεγάλες γερμανικές πόλεις.

Το Βερολίνο δεν είναι το χειρότερο!

Σε κάτι που μπορεί να αποτελέσει έκπληξη για πολλούς ανθρώπους στη Γερμανία – και όχι μόνο για τους ίδιους τους Βερολινέζους – το Βερολίνο δεν είναι στην πραγματικότητα η πιο αγενής πόλη της Γερμανίας.

Η πόλη που φημίζεται για την Berliner Schnauze – ή την απότομη και αγενή αμεσότητα – δεν μπαίνει καν στην πρώτη πεντάδα, αν και βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα.

Σύμφωνα με τη βαθμολογία ευγένειας της έρευνας, το Έσσεν είναι μακράν η πιο αγενής πόλη της Γερμανίας.

Επίσης, σημείωσε τις χειρότερες επιδόσεις σε πολλές συμπεριφορές, όπως η δυνατή ομιλία σε δημόσιο χώρο, η αγενής οδήγηση, η δυνατή παρακολούθηση βίντεο σε δημόσιο χώρο, ο μη σεβασμός του προσωπικού χώρου, η κλειστή γλώσσα του σώματος και το μη φιλοδώρημα στο προσωπικό εξυπηρέτησης.

Η Δρέσδη και η Φρανκφούρτη συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα των πιο αγενών πόλεων, ακολουθούμενες από την Κολωνία στην τέταρτη θέση και το Ντόρτμουντ στην πέμπτη.

Το Μόναχο, το Βερολίνο και η Στουτγάρδη ακολουθούν στη συνέχεια, με αυτή τη σειρά – αν και οι τρεις έχουν σχεδόν πανομοιότυπες βαθμολογίες ευγένειας στην έρευνα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι τρεις πόλεις είναι ουσιαστικά εξίσου αγενείς.

Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία: το πιο ευγενικό κρατίδιο της Γερμανίας;

Εκτός από την Κολωνία και το Έσσεν, οι πόλεις του πολυπληθέστερου κρατιδίου της Γερμανίας – της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (NRW) – θα μπορούσαν κάλλιστα να διδάξουν στην υπόλοιπη χώρα μερικούς τρόπους.

Πέντε από τις δέκα κορυφαίες πιο ευγενικές πόλεις της Γερμανίας βρίσκονται εκεί, συμπεριλαμβανομένου του Μπόχουμ – του νικητή της έρευνας.

Η Βόννη, το Μύνστερ, το Ντούισμπουργκ και το Ντίσελντορφ – όλες πόλεις του NRW – βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα, σε αντίθεση με την “αντίπαλο” του Ντίσελντορφ, την Κολωνία, η οποία είναι η τέταρτη πιο αγενής πόλη της χώρας.

Η Βρέμη και το Ανόβερο ήρθαν δεύτερες και τρίτες στην κατηγορία των πιο ευγενικών. Σε αντίθεση με την αγενή Δρέσδη, η επίσης σαξονική γειτονική της Λειψία αξιολογείται ως η έβδομη πιο ευγενική πόλη της Γερμανίας. Στην πρώτη δεκάδα των πιο ευγενικών γερμανικών πόλεων περιλαμβάνονται επίσης το Ανόβερο και το Αμβούργο.

Ευγένεια και φιλοδώρημα

Η έρευνα θεωρεί αγένεια το να μην δίνεται φιλοδώρημα στο προσωπικό. Όμως, κατά ειρωνεία της τύχης, μερικές από τις πιο αγενείς πόλεις της χώρας, σύμφωνα με την έρευνα, έχουν και μερικά από τα καλύτερα φιλοδωρήματα.

Αν και η Βρέμη, η δεύτερη πιο ευγενική πόλη της χώρας, έρχεται πρώτη σε φιλοδωρήματα, οι αγενείς γερμανικές πόλεις αποτελούν τις υπόλοιπες έξι πρώτες θέσεις, όπως το Μόναχο, το Έσσεν, το Βερολίνο, το Ντόρτμουντ και η Φρανκφούρτη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης