Βάδη-Βυρτεμβέργη: Σημεία έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση πολέμου

Πόλεμος, επιθέσεις στον κυβερνοχώρο κ.α.: Η Βάδη-Βυρτεμβέργη θέλει να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για τέτοιες καταστροφές. Τα σημεία συνάντησης έκτακτης ανάγκης θα βοηθήσουν.

Το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης θέλει να προετοιμάσει καλύτερα τον εαυτό του και τον πληθυσμό του για καταστροφές όπως πόλεμοι, επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, καιρικά φαινόμενα ή ακραία χαμηλή στάθμη.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να εισαχθούν στο μέλλον τοπικά σημεία συνάντησης έκτακτης ανάγκης για την προστασία του πληθυσμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

“Είτε πρόκειται για πόλεμο, είτε για μια επίθεση στον κυβερνοχώρο, είτε για καλοκαίρια με καύσωνα και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα νερού: είμαστε ευάλωτοι και, ως εκ τούτου, πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για κρίσιμες καταστάσεις”, αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Στρομπλ στο δελτίο Τύπου.

“Αυτό περιλαμβάνει ότι, μαζί με τους δήμους και τις περιφέρειες, λαμβάνουμε μέτρα για τις συνέπειες ενός παρατεταμένου, τοπικού ή μεγάλης κλίμακας μπλακ άουτ ρεύματος με όλα τα συμπτώματα που το συνοδεύουν”, συνέχισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη υποστηρίζει πόλεις και δήμους

Αναφέρεται επίσης ότι το κράτος υποστηρίζει τις πόλεις και τους δήμους στο σχεδιασμό και τη λειτουργία των σημείων έκτακτης ανάγκης, τα οποία πρέπει να εξασφαλίζουν την κατάλληλη τροφοδοσία του πληθυσμού σε όλη την επικράτεια.

“Στα σημεία συνάντησης έκτακτης ανάγκης, οι πληγέντες πολίτες μπορούν να βρουν καταφύγιο, να λάβουν τις πρώτες βοήθειες ή χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση εκεί.

Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να προμηθεύονται τα πιο επείγοντα είδη πρώτης ανάγκης, όπως νερό και τρόφιμα. Τα τοπικά σημεία συνάντησης έκτακτης ανάγκης αποτελούν μια σημαντική δημοτική προσέγγιση για την προστασία του πληθυσμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης”, κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών Thomas Strobl.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.