Πολίτες στη Γερμανία δωρίζουν 51.200 ευρώ στο κράτος

Πολίτες στη Γερμανία δωρίζουν 51.200 ευρώ στο κράτος

Κάνετε δωρεά στο γερμανικό κράτος; Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτή η σκέψη μπορεί να είναι τραβηγμένη. Ωστόσο, 51.200 ευρώ έχουν ήδη εισρεύσει φέτος σε ομοσπονδιακό λογαριασμό δωρεών – ως βοήθεια για την αποπληρωμή του χρέους…

Φέτος, οι πολίτες έχουν δωρίσει περίπου 51.200 ευρώ στο κράτος για την αποπληρωμή του χρέους (μέχρι το τέλος Νοεμβρίου).

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών, τα οποία έχει στη διάθεσή του το πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Το 2021, περίπου 64.000 ευρώ είχαν κατατεθεί στον λογαριασμό αποπληρωμής του ομοσπονδιακού χρέους. Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, συνολικά 1,38 εκατομμύρια ευρώ έχουν κατατεθεί από τη δημιουργία του λογαριασμού το 2006.

Αυτά “εισπράττονταν στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και προορίζονταν για την αποπληρωμή του χρέους”.

Σύμφωνα με την έκθεση, το υψηλότερο ποσό δωρεών σημειώθηκε μακράν το 2018, όταν μεταφέρθηκαν σχεδόν 610.000 ευρώ. Το 2008 και το 2009 δεν καταβλήθηκε τίποτα.

Ο λογαριασμός δημιουργήθηκε “κατόπιν αιτήματος πολλών πολιτών”

Ο λογαριασμός αποπληρωμής χρέους δημιουργήθηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών “κατόπιν αιτήματος πολλών αφοσιωμένων πολιτών και είναι διαθέσιμος για εθελοντικές πληρωμές”, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, δεν αναμένει τέτοιου είδους εισφορές και δεν επιδιώκει να ενθαρρύνει τον πληθυσμό να καταβάλει πληρωμές ή να τις προωθήσει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Δεν επιθυμεί να ανταγωνίζεται τα φιλανθρωπικά ιδρύματα ή τις ενώσεις με την ενεργό συλλογή δωρεών.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης