Πολλοί Ουκρανοί ανεμβολίαστοι: Πώς αντιμετωπίζονται στο Μόναχο;

Εκατοντάδες πρόσφυγες πολέμου φτάνουν στο Μόναχο κάθε μέρα. Περίπου το ένα τρίτο των Ουκρανών είναι ανεμβολίαστοι – και από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί, πολλοί έχουν λάβει εμβόλιο που δεν έχει εγκριθεί στην ΕΕ.

Πώς αντιμετωπίζει τώρα η πόλη του Μονάχου την κατάσταση;

Η κρίση της πανδημίας και ο πόλεμος στην Ουκρανία – δύο καταστροφές που πρέπει να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα δημιουργούν μια μεγάλη πρόκληση.

Εκατοντάδες πρόσφυγες φτάνουν καθημερινά στη Βαυαρία. Αλλά μόνο τα δύο τρίτα περίπου (περίπου 65%) των Ουκρανών έχουν εμβολιαστεί – ορισμένοι από αυτούς, ωστόσο, με εμβόλια που δεν έχουν εγκριθεί στη Γερμανία. Κατά συνέπεια, οι άνθρωποι αυτοί θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Μόναχο: Τεστ κορωνοϊού κατά την άφιξη των προσφύγων

Πώς το αντιμετωπίζει αυτό η πόλη του Μονάχου; “Σε γενικές γραμμές, σε καταστάσεις έκτακτης ανθρωπιστικής ανάγκης, και αυτή είναι μια τέτοια κατάσταση, η προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας είναι πάντα το ύψιστο αγαθό”, εξηγεί εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας απαντώντας σε ερώτημα της εφημερίδας ΑΖ: “Φυσικά, όλοι οι πρόσφυγες πολέμου φιλοξενούνται, ανεξάρτητα από την εμβολιαστική τους προστασία”.

Λόγω της κρίσης της πανδημίας, όλοι οι πρόσφυγες υποβάλλονται σε rapid τεστ κατά την εγγραφή τους. Όταν φιλοξενούνται σε καταλύματα, υποβάλλονται επίσης σε τεστ PCR, ώστε να μην μπορεί να εξαπλωθεί ο ιός εκεί. Όσοι είναι θετικοί απομονώνονται.

Υπηρεσίες εμβολιασμού για ανεμβολίαστα άτομα από την Ουκρανία στο Μόναχο

Οι ανεμβολίαστοι και όσοι έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο που δεν έχει εγκριθεί στη Γερμανία μπορούν να λάβουν προσφορά δωρεάν εμβολιασμού – για παράδειγμα, στο κέντρο εμβολιασμού στο Riem και σε όλα τα γραφεία εμβολιασμού της πόλης του Μονάχου.

Οι τελευταίοι μπορούν να εμβολιαστούν με εμβόλιο εγκεκριμένο στην ΕΕ τέσσερις εβδομάδες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό τους.

Επιπλέον, η προσφορά για τους πρόσφυγες υποστηρίζεται από κινητές ομάδες, ώστε οι πρόσφυγες να μπορούν να εμβολιαστούν στο κατάλυμά τους. Το κέντρο εμβολιασμού Riem συντονίζει τις ανάγκες και τις ημερομηνίες εμβολιασμού με τις εγκαταστάσεις.

Το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού του Μονάχου παραμένει επίσης χαμηλό: μέχρι στιγμής, μόνο το 72,5% του συνολικού πληθυσμού έχει κάνει τον πρώτο εμβολιασμό και το 70,7% τον δεύτερο. Το 45,5 τοις εκατό έχει λάβει και τρίτο εμβολιασμό.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Περισσότερα για την Ρωσο-Ουκρανική κρίση: ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.