Πώς προστατεύει η Γερμανία τον Βασιλιά Κάρολο Γ’;

Ο βρετανός Βασιλιάς Κάρολος Γ’ έρχεται στο Βερολίνο. Τα μέτρα ασφαλείας για τον μονάρχη είναι τεράστια. – 1.100 αστυνομικοί, 20 σκύλοι ανιχνευτές…

Το επίπεδο ασφαλείας για τον Βρετανό Βασιλιά Κάρολο Γ’ και τη σύζυγό του Καμίλα κατά την επίσκεψή τους στο Βερολίνο είναι συγκρίσιμο με εκείνο των κορυφαίων πολιτικών στην πρωτεύουσα.

Ο Βασιλιάς είναι ο αρχηγός του κράτους και το ζευγάρι έχει “πολύ, πολύ υψηλό προφίλ”, γεγονός που προκαλεί ένα ορισμένο επίπεδο κινδύνου για την αστυνομία, δήλωσε στο Deutsche Presse-Agentur ο αστυνομικός διευθυντής και επικεφαλής επιχειρήσεων Thomas Drechsler.

Ωστόσο, όπως είπε, τα μέτρα δεν είναι τόσο αυστηρά όσο κατά τις επισκέψεις προέδρων των ΗΠΑ ή του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόσφατα. “Αυτό ήταν, φυσικά, πολύ μεγαλύτερο”.

Την Τετάρτη θα αναπτυχθούν συνολικά περίπου 900 αστυνομικοί για να αποκλείσουν δρόμους και πλατείες και να παράσχουν ασφάλεια, ενώ την Πέμπτη θα ακολουθήσουν περίπου 1.100 αστυνομικοί.

Ο Ντρέχσλερ δήλωσε ότι η αστυνομία λαμβάνει υποστήριξη από άλλα ομόσπονδα κρατίδια με τη μορφή 20 σκύλων ανίχνευσης εκρηκτικών υλών.

Θα πρέπει να εξεταστούν πολλοί χώροι και οχήματα και δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί σκύλοι ανιχνευτές στο Βερολίνο.

Στρατιωτικές τιμές στην Πύλη του Βρανδεμβούργου

Ο Κάρολος και η Καμίλα ολοκλήρωσαν έναν μεγάλο αριθμό διαφορετικών ραντεβού μέσα σε τρεις ημέρες, δήλωσε ο Drechsler, ο οποίος είναι επικεφαλής της τροχαίας του Βερολίνου.

Με τον τρόπο αυτό, είπε, υπήρχε “η επιθυμία του βασιλικού ζεύγους να μιλήσει απευθείας στους Βερολινέζους και να έρθει σε επαφή μαζί τους”.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης αναφέρει: “Συνάντηση των πολιτών”.

Η αστυνομία του Βερολίνου και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκληματολογικής Αστυνομίας (BKA) θα πρέπει να συμμορφωθούν με αυτό το αίτημα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις πτυχές της ασφάλειας.

“Είναι ένα είδος σχοινοβασίας, αυτό δεν το κάνει ευκολότερο”.

Κατά την υποδοχή του Καρόλου Γ΄ με στρατιωτικές τιμές μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου την Τετάρτη, την οποία το Βερολίνο δεν έχει ξαναδεί, θα υπάρξουν “εντατικοί έλεγχοι ασφαλείας με αντίστοιχους ελέγχους πρόσβασης των επισκεπτών”, δήλωσε ο Ντρέχσλερ.

Πρόσθεσε ότι η αστυνομία θέλει να αποκλείσει τυχόν ταραχές στην Pariser Platz.

“Ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι περιορισμένος λόγω της πλατείας και θα είναι περίπου 1.500. Φυσικά δεν επιτρέπεται η μεταφορά μπουκαλιών και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων και πρέπει να το διασφαλίσουμε αυτό”.

Συνιστάται η άφιξη αρκετά πριν από την έναρξη

Στην Pariser Platz, είπε, η Bundeswehr θα σταθεί μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου και θα υπάρχει χώρος για περίπου 700 έως 800 άτομα σε κάθε πλευρά.

“Όποιος ενδιαφέρεται και θέλει να έρθει να το δει, μπορεί σίγουρα να το κάνει.

Ωστόσο, καλό είναι να είναι εκεί εγκαίρως, ώστε να μπορέσει να βρει θέση”, δήλωσε ο Drechsler για την τελετή, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει γύρω στις 3 το μεσημέρι.

επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν από τις 10.30 π.μ.

Για τη διοργάνωση, η ημερομηνία αυτή ήταν επίσης ένα ιδιαίτερο έργο λόγω των πολλών ανθρώπων που εμπλέκονται, δήλωσε ο Drechsler, παραθέτοντας: Γραφείο του Ομοσπονδιακού Προέδρου, Ομοσπονδιακές Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία του Βερολίνου, Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκληματολογικής Αστυνομίας, οι μόνιμες πρεσβείες των ΗΠΑ και της Γαλλίας, καθώς και το ξενοδοχείο Adlon ως προσωρινή κατοικία του Βασιλιά.

“Υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να συντονιστούν”.

Οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν για το κλείσιμο των δρόμων και των μονοπατιών με ανακοινώσεις και αφίσες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης