Το πρώτο γερμανικό σχολείο εισάγει την τετραήμερη εβδομάδα

Στην Κάτω Σαξονία, ένα δημοτικό σχολείο έλαβε δραστικά μέτρα ως απάντηση στην έλλειψη εκπαιδευτικών. Στο εξής, θα υπάρχει διδασκαλία στην τάξη μόνο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.

Μετά τα λουκέτα στην κορώνα, τους περιορισμούς στις επαφές και την κατ’ οίκον διδασκαλία χωρίς εναλλακτικές λύσεις, ακόμη και ο πιο απρόθυμος μαθητής είναι πιθανό να χαρεί με αυτή την απόφαση.

Λόγω της έλλειψης δασκάλων στο δημοτικό σχολείο Wiefelstede στην περιοχή Ammerland της Κάτω Σαξονίας, περισσότεροι από 300 μαθητές θα διδάσκονται πλέον στο σχολείο μόνο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.

Απαγόρευση απασχόλησης για δύο δασκάλους

Όπως αναφέρει το Der Spiegel, ο λόγος για την ακύρωση των μαθημάτων είναι η απαγόρευση εργασίας δύο εγκύων δασκάλων επειδή μπορεί να προσβληθούν από την Κορώνα.

Επιπλέον, ένας ακόμη δάσκαλος απουσιάζει μακροπρόθεσμα. Ως αποτέλεσμα, η διεύθυνση του σχολείου θεωρεί ότι το σχολείο δεν είναι σε θέση να παρέχει σε όλες τις τάξεις τον ίδιο αριθμό μαθημάτων.

Δημοτικό σχολείο προσφέρει επείγουσα φροντίδα

Σύμφωνα με το NDR, μέχρι να καλυφθούν και πάλι οι κενές θέσεις στο διδακτικό προσωπικό, πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο αναπλήρωσης.

Σύμφωνα με το σχέδιο, μία τάξη ανά ημέρα θα πρέπει να μείνει στο σπίτι. Επειδή στην πρώτη χρονιά υπάρχουν πέντε τάξεις, αυτές θα κατανέμονται πλέον σε δύο ημέρες.

Για τα παιδιά των οποίων η φροντίδα δεν μπορεί να εξασφαλιστεί στο σπίτι, θα υπάρχει αντίστοιχη προσφορά, η οποία, ωστόσο, δεν θα είναι μαθήματα. Δεν είναι ακόμη σαφές πόσο καιρό θα ισχύει ο κανονισμός.

“Έρημη κατάσταση”

Εδώ και χρόνια, η ανεξέλεγκτη έλλειψη εκπαιδευτικών είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τους πολιτικούς.

Μόλις πρόσφατα, σύμφωνα με τη SZ, το Συμβούλιο Γονέων της Κάτω Σαξονίας μίλησε για “ερημική κατάσταση” στα σχολεία του κρατιδίου και απαίτησε αλλαγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η προσφορά διδασκόντων στα σχολεία της Κάτω Σαξονίας έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισαν οι στατιστικές πριν από 20 χρόνια, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού Τζούλια Βίλι Χάμπεργκ (Πράσινοι).

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.