Πότε μπορείτε να δείτε τα πεφταστέρια στη Ν.Γερμανία;

Λυρίδες τα πρώτα πεφταστέρια της Άνοιξης

Ο Κρόνος έρχεται σχετικά κοντά στη Γη τον Αύγουστο – μια καλή ευκαιρία να τον παρατηρήσετε. Και φυσικά, ο μήνας των διαττόντων αστέρων προσφέρει επίσης ένα όμορφο ουράνιο θέαμα. Έχουμε συνοψίσει πότε μπορείτε να δείτε καλύτερα τα πεφταστέρια στη Βαυαρία.

Περσείδες τον Αύγουστο

Οφείλει τη φήμη της στη ροή μετεωριτών των Περσείδων, η μέγιστη δραστηριότητα των οποίων αναμένεται από τις 9 έως τις 13 Αυγούστου.

Οι φωτεινοί μετεωρίτες, οι λεγόμενοι μπολίντες ή πύρινες σφαίρες, δεν είναι ασυνήθιστοι. Η κορύφωση της δραστηριότητας των διαττόντων αστέρων προβλέπεται για τη νύχτα της 12ης προς 13η Αυγούστου, και αναμένονται έως και εκατό πεφταστέρια.

Φέτος, ωστόσο, το έντονο φως του φεγγαριού θα εμποδίσει τις παρατηρήσεις. Η καλύτερη ώρα παρατήρησης είναι οι ώρες από τις 11 το βράδυ έως τις 4 το πρωί.

Πού μπορεί κανείς να δει τις Περσείδες;

Από τις 10 περίπου το βράδυ, ο αστερισμός ανεβαίνει στα βορειοανατολικά του νυχτερινού μας ουρανού. Όσο ψηλότερα ανεβαίνει αυτός ο αστερισμός, τόσο καλύτερη είναι η θέα των Περσείδων.

Όσο πιο αργά είναι και κοιτάζοντας ανατολικά, τίποτα δεν πρέπει να πάει στραβά, αν ο ουρανός είναι καθαρός. Αν βγείτε έξω από την πόλη, κατά προτίμηση στην ύπαιθρο, θα έχετε την καλύτερη θέα.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρακολουθήσετε πεφταστέρια

  • Ελέγξτε την πρόγνωση του καιρού. Ντυθείτε κατάλληλα ώστε να μην κρυώνετε πολύ.
  • Επιλέξτε ένα μέρος έξω από την πόλη που να είναι όσο το δυνατόν πιο σκοτεινό. Αυτό θα σας δώσει την καλύτερη θέα των αστεριών.
  • Ο πιο άνετος τρόπος για να παρατηρήσετε τα αστέρια είναι να ξαπλώσετε. Καλύτερα να πάρετε μαζί σας μια κουβέρτα και ένα μαξιλάρι. Τότε μπορείτε επίσης να νιώσετε άνετα με τους αγαπημένους σας.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.