Προς απαγόρευση ο γάμος των ανηλίκων στη Γερμανία

Το ανώτατο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Γερμανίας αποφάσισε την Τετάρτη να κινηθεί προς την απαγόρευση του γάμου των ανηλίκων στη χώρα και ζητά από την κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς αλλαγές στο πλαίσιο που επιτρέπει το γάμο για παιδιά κάτω των 16 ετών.

Όπως αναφέρει το Reuters, η απόφαση έρχεται αναφορικά με την υπόθεση ενός ζευγαριού από τη Συρία που έφτασαν στη Γερμανία ως πρόσφυγες.

Μια 14χρονη κοπέλα είχε παντρευτεί ένα 21χρονο άνδρα το 2015 και κατά την είσοδο των δύο νεαρών στη Γερμανία ως γάμος κρίθηκε άκυρος.

Η κοπέλα χωρίστηκε από τον άνδρα και τέθηκε σε εγκατάσταση για γυναίκες πρόσφυγες.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε πως ο νόμος πρέπει να επιτρέπει την ακύρωση του γάμου εάν ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη δεν έχει φτάσει ακόμα την ενηλικίωση, ενώ προβλέπει και αλλαγές στις διατάξεις για τη διατροφή.

«Ο νόμος πρέπει να αλλάξει μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2024 ώστε να ευθυγραμμιστεί με το Σύνταγμα της Γερμανίας» , αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου.

Πηγή: insider

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης