Ελληνικά σχολεία: Πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στη Βαυαρία

Ελληνικά σχολεία – Πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στη Βαυαρία. Το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Μονάχου λαμβάνοντας υπ’ όψιν: το άρθρο 15 του ν.4415/2016 (Α’159), το άρθρο 13 του ν.3149/2003 (Α’141) την αριθμ.83046/Η2/30.06.2020 (Β’ 2687) Υπουργική Απόφασητο υπ’ αριθμ. 6064/Η2/18.01.2021 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. θα προβεί στην πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών των κάτωθι ειδικοτήτων για την κάλυψη των αναγκών στα Δημοτικά και στα Γυμνάσια Μονάχου και Νυρεμβέργης.

 • ΠΕ03 Μαθηματικών
 • ΠΕ04 (Φυσικών, Χημικών, Βιολόγων)
 • ΠΕ07 Γερμανικής Γλώσσας
 • ΠΕ70 Δασκάλων
 • ΠΕ82 Μηχανικών για τη διδασκαλία του μαθήματος Technik
 • ΠΕ86 Πληροφορικής

Η μοριοδότηση αυτών θα λάβει υπόψη της τα ειδικότερα προσόντα και κριτήρια που ισχύουν για την απόσπαση των δημόσιων εκπαιδευτικών, όπως αυτά ορίζονται στην υπ’ αριθμ. 83046/Η2/30.06.2020 Υπουργική Απόφαση.

Ειδικότερα επισημαίνουμε ότι απαιτείται αυξημένη Γερμανομάθεια για τη διδασκαλία των μαθημάτων που διδάσκονται στη γερμανική γλώσσα.

Επιπλέον είναι απαραίτητο το αντικείμενο των σπουδών των προς πρόσληψη εκπαιδευτικών να συνάδει με το αντικείμενο της διδασκαλίας τους προκειμένου να εκδοθεί άδεια διδασκαλίας από τις Βαυαρικές αρχές.

Οι αλλογενείς υποψήφιοι οφείλουν να γνωρίζουν επαρκώς την ελληνική γλώσσα. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να αποστείλουν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου semuenchen@sch.gr του ΣΓΕ Μονάχου, έως την Παρασκευή 21/01/2021 και ώρα 12:00 Γερμανίας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

 1. Τη συνημμένη αίτηση. (βλέπε σημείωση)
 2. Βασικό Πτυχίο και πιστοποιητικό αναλυτικής Βαθμολογίας, μεταφρασμένα στα Γερμανικά, εφόσον το πτυχίο έχει ληφθεί στην Ελλάδα.
 3. Διπλώματα Μεταπτυχιακών σπουδών (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης/ Διδακτορικό) μεταφρασμένα στα Γερμανικά, εφόσον έχουν ληφθεί στην Ελλάδα.
 4. Βιογραφικό σημείωμα στη Γερμανική
 5. Πιστοποιητικό Γερμανομάθειας 6.
 6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 7. Βεβαίωση προϋπηρεσίας, εφόσον υπάρχει 8.
 8. Αντίγραφο διευρυμένου ευρωπαϊκού ποινικού μητρώου (ErweitertesEuropäischesFührungszeugnis) ή βεβαίωση ότι έχει γίνει αίτηση έκδοσής του.

Σημείωση – Βρείτε την αίτηση: ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΧΟΥ

Πηγή κειμένου: Συντονιστικό Γραφείο Μονάχου

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.