Προσοχή στις αγορές σας στη Γερμανία: Απατεώνες στάθμευσης

Είτε πρόκειται για Aldi, Norma ή Lidl – αν πάτε για ψώνια, θα πρέπει σίγουρα να προσέχετε την ώρα. Αν παραμείνετε λίγο παραπάνω, μπορεί να σας κοστίσει ακριβά. Τι μπορείτε να κάνετε ως καταναλωτής για τις κλήσεις στάθμευσης στη Γερμανία;

Οι διακοπές είναι προ των πυλών. Ιδιαίτερα ενόψει των Χριστουγέννων, παραδοσιακά στα καταστήματα συμβαίνουν πολλά και τα ψώνια μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο.

Αλλά προσέξτε: αν παρκάρετε το αυτοκίνητό σας για πολύ ώρα μπροστά από κάποιους σταθμούς στάθμευσης σούπερ μάρκετ, μπορεί να σας περιμένει ένα αγενές και, πάνω απ’ όλα, ακριβό πρόστιμο.

Ιδιωτικές εταιρείες παρακολουθούν τους χώρους στάθμευσης

Η ιδιωτική επιτήρηση χώρων στάθμευσης είναι πλέον κοινός τόπος σε πολλά μέρη. Αυτό σημαίνει ότι τα σούπερ μάρκετ, για παράδειγμα, μερικές φορές προσλαμβάνουν εταιρείες όπως η PRM Parkraumüberwachung ή η ParkDepot GmbH για την παρακολούθηση των χώρων στάθμευσής τους.

Οι πινακίδες πρέπει να υποδεικνύουν σαφώς εάν ένας χώρος στάθμευσης είναι υπό επιτήρηση.

Ο σκοπός αυτής της μεθόδου είναι να διασφαλιστεί ότι δεν μπορεί ο καθένας να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του και να περάσει την ώρα του όπως θέλει, αλλά ότι οι πολυπόθητες θέσεις είναι πράγματι διαθέσιμες για τους αντίστοιχους πελάτες – τουλάχιστον αυτή είναι η θεωρία.

Στην πράξη, όποιος αφήνει το αυτοκίνητό του σταθμευμένο για πολύ ώρα απειλείται με κλήση για στάθμευση- κατά κανόνα, το όριο αυτό είναι μία ή μιάμιση ώρα.

Τον Οκτώβριο, η Nordbayern αναφέρθηκε σε μια εξοργισμένη πελάτισσα της Aldi, η οποία, αν και είπε ότι ψώνιζε από τον εκπτωτικό οίκο, κλήθηκε να πληρώσει από την PRM Parkraumüberwachung.

Έκτοτε, η ιστοσελίδα της Φρανκονίας έχει λάβει πολυάριθμα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από πελάτες που είχαν παρόμοιες εμπειρίες σε διάφορους χώρους στάθμευσης.

Πώς λειτουργεί η καταγραφή του χρόνου στάθμευσης στη Γερμανία;

Σύμφωνα με το datenschutz-notizen, η διαδικασία μιας τέτοιας αυτοματοποιημένης παρακολούθησης χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων έχει συνήθως ως εξής:

“Μόλις ένα όχημα περάσει από την είσοδο ενός χώρου στάθμευσης που παρακολουθείται με αυτόματη αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας καταγράφεται και αποθηκεύεται εσωτερικά με ημερομηνία και ώρα”.

Το ίδιο συμβαίνει ξανά κατά την έξοδο από το χώρο στάθμευσης. Εάν κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρισης διαπιστωθεί υπέρβαση του μέγιστου επιτρεπόμενου χρόνου στάθμευσης, ο διαχειριστής στάθμευσης επιβάλλει στη συνέχεια συμβατική ποινή και όχι πρόστιμο.

Η νομική βάση για μια τέτοια διαδικασία βρίσκεται στο άρθρο 6 (DSGVO).

Υπό ορισμένες συνθήκες, το συμφέρον του διαχειριστή του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων για την ορθή χρήση του χώρου στάθμευσης εκτιμάται συνεπώς περισσότερο από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των επισκεπτών που εισέρχονται στο χώρο στάθμευσης.

Πήρατε κλήση για παρκάρισμα στη Γερμανία; Τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό

Σύμφωνα με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της PRM Parkraum-Management GmbH, ζητούν πάντα πρώτα την απόδειξη αγοράς.

“Εάν αυτό παρουσιαστεί με το κατάλληλο ποσό, είναι δυνατή η ακύρωση του προστίμου”, λέει ο διευθύνων σύμβουλος Marko Guljelmovic.

Το ύπουλο σε αυτή την πρακτική, ωστόσο, είναι ότι μπορεί να μην λάβετε την κλήση στάθμευσης ταχυδρομικώς παρά μόνο πολύ αργότερα, όπως ανέφερε και ο πελάτης της Aldi.

Όσοι έχουν ακόμα την απόδειξη αγοράς μπορούν να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς. Όσοι από εμάς δεν αρχειοθετούμε και δεν φυλάμε σχολαστικά όλα τα χαρτάκια που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ζωής μας, κοιτάμε προς τα κάτω.

Όσοι αισθάνονται άδικη μεταχείριση και θέλουν να διαμαρτυρηθούν μπορούν να το κάνουν, αλλά… “ο έμπορος λιανικής πώλησης είναι ουσιαστικά η λάθος διεύθυνση.

Σε όλες τις περιπτώσεις που γνωρίζω από τη συμβουλευτική πρακτική, δεν είναι ο έμπορος λιανικής πώλησης υπεύθυνος για την επιτήρηση των χώρων στάθμευσης σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων, αλλά ο πάροχος υπηρεσιών στον οποίο έχει ανατεθεί η επιτήρηση”, αναφέρει ο Christian Dugall, διευθυντής χώρου και ανώτερος σύμβουλος της Datenschutz Süd, στο datenschutz-notizen.

Οι εξωτερικοί πάροχοι υπηρεσιών, δηλαδή η ιδιωτική υπηρεσία στάθμευσης, πρέπει πάντα να θεωρούνται υπεύθυνοι, καθώς μόνο αυτοί επεξεργάζονται τα δεδομένα σχετικά με τις πινακίδες των αυτοκινήτων.

Το ποιος είναι ο υπεύθυνος πάροχος υπηρεσιών μπορείτε να το βρείτε στις πινακίδες που είναι αναρτημένες στο χώρο στάθμευσης.

Πότε πρέπει να πληρώσω τα τέλη;

Ένα εισιτήριο στάθμευσης σε έναν χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ μπορεί να παρασυρθεί από τον άνεμο, να παραβλεφθεί ή να σηκωθεί και να πεταχτεί από έναν περαστικό.

Αν κάποιος κολλήσει μια κλήση στάθμευσης πίσω από το παρμπρίζ σας, αυτό δεν αποτελεί τη λεγόμενη “αποτελεσματική πρόσβαση”, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του κέντρου συμβουλών καταναλωτών.

Επομένως, ένας υαλοκαθαριστήρας αυτοκινήτου δεν αντικαθιστά ένα γραμματοκιβώτιο.

Έτσι, αν μια πρώτη επιστολή φτερουγίσει στο σπίτι σας ως υπενθύμιση πληρωμής, δεν χρειάζεται να πληρώσετε. Μόνο όσοι δεν έχουν πληρώσει εγκαίρως μετά την πρώτη επιστολή θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόσθετο κόστος.

“Ελέγξτε προσεκτικά αν το ζητούμενο κόστος είναι αποδεκτό. Αν δεν είστε σίγουροι αν το κόστος δηλώθηκε σωστά, ζητήστε νομική συμβουλή και στη συνέχεια αντιταχθείτε στο υπερβολικό κόστος”, συνιστά το κέντρο συμβουλών καταναλωτών.

Εάν έχετε προβλήματα με μια ιδιωτική υπηρεσία στάθμευσης, μπορείτε να λάβετε πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες στον ιστότοπο του Κέντρου Συμβουλών Καταναλωτών. Μπορείτε να βρείτε ένα συμβουλευτικό κέντρο κοντά σας εδώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίεςΕιδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.