Επανεξέταση της προθεσμίας υποχρεωτικού εμβολιασμού στη Βαυαρία

Ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Klaus Holetschek κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επανεξετάσει την προθεσμία για την καθιέρωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους υπαλλήλους των νοσοκομείων, των γηροκομείων και των ιατρείων.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει πρώτα να αποσαφηνίσει τα ανοιχτά ερωτήματα, δήλωσε ο Holetschek στην Mediengruppe Münchner Merkur tz.

“Ποιος εμπίπτει συγκεκριμένα σε αυτή την υποχρέωση εμβολιασμού; Πώς μπορεί να διατηρηθεί η νοσηλευτική και ιατρική φροντίδα στις εγκαταστάσεις σε μεμονωμένες περιπτώσεις; Τι είναι πιο σημαντικό: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ή η φροντίδα;”

Μέχρι τις 15 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι σε εγκαταστάσεις υγείας και περίθαλψης πρέπει, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο, να προσκομίσουν απόδειξη ολοκληρωμένου εμβολιασμού, απόδειξη ανάρρωσης ή ιατρική βεβαίωση περί μη εμβολιασμού τους.

Ο Holetschek, ωστόσο, δεν θα ήθελε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ορισμένες επαγγελματικές ομάδες θα επιβαρύνονται μονομερώς με μειονεκτήματα.

Επιπλέον, υπάρχει και άλλος ένας λόγος για να επανεξεταστεί η προθεσμία: Στα τέλη Φεβρουαρίου θα παραδοθεί το εμβόλιο του κατασκευαστή Novavax.

“Αυτό το πρωτεϊνικό εμβόλιο – το οποίο βασίζεται σε διαφορετική τεχνολογία από τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα μέχρι στιγμής – μπορεί επίσης να διαδραματίσει έναν άλλο θετικό ρόλο στο να πείσει ορισμένους ανθρώπους να εμβολιαστούν”, εξήγησε ο Holetschek στην ομάδα μέσων ενημέρωσης.

Συνεπώς, στη Βαυαρία, το εμβόλιο θα διατεθεί κατά προτίμηση για τον εμβολιασμό των εργαζομένων σε εγκαταστάσεις υγείας και περίθαλψης.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.