Η ψηφιοποίηση ιατρικών αρχείων θα μπορούσε να σώσει 70.000 ζωές

Έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας υγείας BARMER αποκάλυψε ότι η ψηφιοποίηση των φακέλων υγείας στη Γερμανία θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάσωση 70.000 ζωών ετησίως σε όλη τη χώρα.

Η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών θα ήταν επίσης πολύ καλύτερη.

Η ψηφιοποίηση των γερμανικών φακέλων υγείας θα μπορούσε να σώσει ζωές

Έκθεση της BARMER, μιας εταιρείας με έδρα το Αμβούργο που προσφέρει υποχρεωτική ασφάλιση υγείας, υποστήριξε ότι 1.000 θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν στην πόλη κάθε χρόνο εάν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ψηφιοποιούνταν περαιτέρω.

Επί του παρόντος, εάν προσέλθετε σε ένα νέο ιατρείο στη Γερμανία, είστε υπεύθυνοι να δώσετε πληροφορίες σχετικά με την προηγούμενη κατάσταση της υγείας σας ή τυχόν φάρμακα που ενδεχομένως λαμβάνετε.

Σύμφωνα με την BARMER, η ψηφιοποίηση των φακέλων υγείας στη Γερμανία θα σήμαινε ότι θα μπορούσαν να αποφευχθούν συνολικά 70.000 θάνατοι ετησίως, οι οποίοι συχνά προκαλούνται από ανθρώπους που λαμβάνουν συνεχώς πολλαπλά φάρμακα.

“Λόγω της πολυπλοκότητας της φαρμακευτικής θεραπείας δεν είναι δυνατόν οι γιατροί να έχουν μια συνολική εικόνα και να αξιολογούν τους κινδύνους από τη φαρμακευτική αγωγή”, δήλωσε η Susanne Klein της BARMER στο dpa, συμπληρώνοντας: “Προκειμένου να τεκμηριωθούν τα πάντα, μια ψηφιακή υπηρεσία είναι ζωτικής σημασίας”.

Οι ασθενείς του Αμβούργου επισκέφθηκαν 24 ιατρεία σε 10 χρόνια

Ο αριθμός των 70.000 ζωών της BARMER υπολογίστηκε με βάση στοιχεία από τους δικούς της ασθενείς στο Αμβούργο.

Σύμφωνα με την ασφαλιστική εταιρεία υγείας, σε διάστημα 10 ετών, ο μέσος κάτοικος του Αμβούργου επισκέφθηκε 24 ιατρεία, έλαβε 36 διαφορετικές διαγνώσεις και 19 διαφορετικές συνταγές.

Μεταξύ των ασθενών με πολυφαρμακία – εκείνων που λαμβάνουν μόνιμα πολλά φάρμακα – ο αριθμός των συνταγών ήταν σχεδόν διπλάσιος.

Η ομάδα αυτή αποτελεί το 10 τοις εκατό του συνόλου των ασφαλισμένων της BARMER.

Ο Klein επεσήμανε επίσης ότι μια ψηφιοποιημένη βάση δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης στη Γερμανία θα σήμαινε ότι θα μπορούσε να δοθεί πιο εξατομικευμένη φροντίδα σε περίπτωση επείγοντος ιατρικού περιστατικού:

“Χωρίς πλήρη γνώση της τρέχουσας φαρμακευτικής αγωγής, η φαρμακευτική θεραπεία καθίσταται ένα ανυπολόγιστο ρίσκο”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.