Γερμανία: Συμφωνία κληρονόμων για αναδιοργάνωση του Aldi Nord

Τέλος δόθηκε σε μία από τις μακροβιότερες οικογενειακές διαμάχες της Γερμανίας αλλά και του κόσμου των επιχειρήσεων, καθώς οι απόγονοι και κληρονόμοι του Τέο Αλμπρεχτ, που συνδημιούργησε την αυτοκρατορία των σούπερ μάρκετ Aldi, κατέληξαν σε συμφωνία για την αναδιοργάνωση του ομίλου Aldi Nord.

Στη νέα οντότητα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, θα έχουν ίσα ποσοστά οι οικογένειες των δύο γιων του Τέο, ήτοι του Τέο του νεότερου και του Μπέρτολντ, του αποβιώσαντος αδελφού του.

Με αυτόν τον διακανονισμό τερματίζεται μια μακρά διαμάχη, που έφερε μία κατά τα άλλα άκρως μυστικοπαθή οικογένεια δισεκατομμυριούχων όχι μόνο στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά και στα πρωτοσέλιδα.

Ο Τέο ο νεότερος είχε επιτεθεί στη χήρα του αδελφού του, Μπάμπετ Αλμπρεχτ, κατηγορώντας την για την πολυτελή ζωή που διάγει και το πόσα επενδύει σε έργα τέχνης και αυτοκίνητα-αντίκες.

Η Aldi Nord, η οποία ελέγχεται από τρία καταπιστεύματα, αποτελεί το βόρειο κομμάτι της αλυσίδας των εκπτωτικών σούπερ μάρκετ που δημιουργήθηκε όταν τα αδέλφια Τέο και Καρλ ανέλαβαν μεταπολεμικά το οικογενειακό μπακάλικο στην Έσση.

Διαχώρισαν τις δραστηριότητές τους το 1960, όταν συγκρούστηκαν για το εάν έπρεπε τα καταστήματά τους να πουλάνε τσιγάρα.

Έτσι δημιουργήθηκε το βόρειο Aldi Nord και το νότιο Aldi Sued στη Γερμανία.

Αυτοί οι δύο βραχίονες έχουν πάνω από 10.000 καταστήματα στη χώρα και αλλού. Η οικογένεια του Τέο ελέγχει επίσης την Trader Joe’s, την οποία είχε εξαγοράσει το 1979.

Η οικογένεια με περιουσία περίπου 18 δισ. δολαρίων λογίζεται ως μία από τις οικονομικά ισχυρότερες δυναστείες του πλανήτη, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η ιστορία της Aldi ξεκινάει το 1946, με το σλόγκαν «η καλύτερη ποιότητα στη χαμηλότερη τιμή», το οποίο γέννησε το επιχειρηματικό μοντέλο που θα ακολουθούσαν τα δύο αδέλφια και ουσιαστικά δημιούργησε την αγορά των εκπτωτικών σούπερ μάρκετ.

Πολύ γρήγορα τα Aldi (που πήραν το όνομά τους από τα πρώτα γράμματα των λέξεων Albrecht και Discount) μετατράπηκαν σε αλυσίδα και σταδιακά κατέκτησαν τον κόσμο.

Τέλος, εάν οι ιδρυτές τους Τέο και Καρλ ήταν διάσημοι για κάτι, ήταν η λιτή ζωή τους. Η οικογένεια ζούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σε κατοικίες-φρούρια.

Και σύμφωνα με τον θρύλο, τα δύο αδέλφια είχαν αγοράσει ένα απομονωμένο νησί στη Βόρεια Θάλασσα, όπου έπαιζαν γκολφ, συνέλεγαν παλιές γραφομηχανές και καλλιεργούσαν ορχιδέες.

Γι’ αυτή τη μυστικοπάθειά τους είχαν έναν πολύ καλό λόγο, αφού το 1971 ο Τέο απήχθη επί 17 ημέρες, οι απαγωγείς ζήτησαν λύτρα 7 εκατ. μάρκων, τα έλαβαν, μετά συνελήφθησαν και η οικογένεια κατάφερε να ανακτήσει μόνο τα μισά απ’ όσα τους είχε δώσει.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.